Brannmenn advarer: Derfor skal du aldri etterlate en vannflaske i bilen

16/08/2017 10:45

Anniken Hauge

Utland
Nå advarer brannmenn om faren ved å la en vannflaske ligge i bilen. Det kan nemlig få alvorlige konsekvenser.

Bilister av enhver type kjenner til det. 

Du skal bare innom et kjapt møte, eller du er vant til å kjøpe en flaske vann som du stiller i koppholderen i bilen mens du jobber og sliter på byggeplassen.

Men faktisk så kan det være veldig farlig å etterlate en halvfull plastikflaske i en bil i disse sommermånedene, skriver kfor.com

Brannmenn fra den amerikanske staten Oklahoma har advart på Facebook om faren ved å etterlate de klare plastikflaskene i bilen når solens stråler er skarpe. 

 

For hvis solstrålene treffer plastikflasken fra den rette vinkelen, så kan plastikflasken fungere som et forstørrelsesglass, som konsentrerer solen stråler og kan antenne ild i bilen. 

- Sollyset går gjennom flasken, som sammen med den klare væsken danner en fokusert stråle. Den kan da bli så varm at den kan starte en brann og antenne bilen, forteller brannmenn David Richardson fra Midwest Fire Department i Oklahoma. 

Ifølge brannvesenet ble den klare plastikflasken over 120 grader varm da brannmennene skulle teste brannfaren ved de klare plastikflaskene. 

Foto: Idaho Power/Facebook

Det var nettopp det som skjedde med Dioni Amuchastegui, som jobber som el-tekniker i den amerikanske staten Idaho. I en video på Facebook forklarer han hvordan han opplevde at den klare plastikflasken satte fyr på setet i bilen hans.

- Jeg så bort til flasken, og oppdaget hvordan lyset ble konsentrert gjennom flasken og at setet tok fyr, sier han i en video på Facebook som er sett nesten 200.000 ganger. 

Se hele videoen her: