Broren ble bitt og drept av en slange: Så skjedde det utenkelige

17/08/2022 09:30

Emma Sletta

Utland
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
En mann har dødd av et slangebitt bare dager etter at han begravde sin bror, som også var blitt drept av en slange.

38 år gamle Arvind Mishra, døde sist tirsdag etter å ha blitt bitt av en slange.

Hans begravelse ble holdt dagen etter i landsbyen Bhawanipur i India, og flere familiemedlemmer, inkludert hans 22 år gamle bror, Govind Mishra, hadde reist til landsbyen for å delta.

Men så skjedde det utenkelige.

Politiet bekreftet nå at en uke senere døde Mishra etter å ha blitt angrepet av en slange mens han sov i sitt hjem i Ludhiana i Punjab.

Det ble senere bekreftet at 22 år gamle Chandrashekar Pandey, som bodde sammen med Mishra, også ble bitt av reptilet.

"Govind Mishara ble drept etter å ha blitt bitt av en slange i søvne. En av familiens slektninger, Chandrashekar Pandey, 22, som bodde i samme hus, ble også bitt av en  slange," sier offiser Radha Raman.

Pandey hadde reist rundt 80 km. sammen med Mishra for å delta i brorens begravelse.

Foto: Shutterstock.com

Det er ennå ikke bekreftet hva slags slanger som var involvert i dødsfallene, men India er hjem til den vanlige krait, echis, Russells viper og den indiske kobraen. Disse fire artene kalles "de fire store" i landet.

Mens den vanlige krait vanligvis bare biter folk i selvforsvar, er den indiske kobra ansvarlig for et stort antall giftige biter over hele India hvert år.

Russells viper er i stand til å treffe ofre fra opptil en meter avstand og er ansvarlig for titusenvis av dødsfall i India hvert år.

Verdens helseorganisasjon (WHO) anslår at omtrent 5 millioner slangebitt forekommer i India hvert år, noe som resulterer i opptil 2,7 millioner forgiftninger.

Publiserte tall viser at mellom 81.000 og 138.000 dør hvert år av biter. Forgiftningen forårsaket av biter forårsaker opptil 400.000 amputasjoner og andre permanente funksjonshemninger.