Brud ville ta livet av mannen sin - endte med å forgifte 13 familiemedlemmer

31/10/2017 12:00

Anniken Hauge

Utland
Tradisjonell indisk yoghurtdrikk kalt lassi
Tradisjonell indisk yoghurtdrikk kalt lassi
Den pakistanske kvinnen er nå arrestert, etter 13 familiemedlemmer døde som følge av å ha drukket forgiftet lassi.

En pakistansk kvinne er nå arrestert, etter et mislykket forsøk på å ta livet av mannen sin med et forgiftet glass melk, som i stedet førte til at 13 familiemedlemmer mistet livet. og ytterligere 14 ble alvorlig forgiftet.

Ifølge politiet brukte kvinnens svigermor melken som base for å lage drikken lassi, etter at mannen hennes nektet å drikke noe av glasset. 

Politiet i Muzaffargarh, en by i Punjab i Pakistan, sier at kvinnen ved navn Asiya Bibi, hadde planlagt å hevne seg mot mannen etter å ha blitt giftet bort for to måneder siden mot sin vilje. 

Det skriver The Telegraph.

I tillegg til de 13 familiemedlemmene som mistet livet, ble ytterligere 14 stykker skadet som følge av forgiftningen. 
Kvinnen skal angivelig ha fått hjelp til å utføre hevnforsøket av en onkel eller tante.

- Kvinnen prøvde tidligere å rømme hjemmefra, men forsøket var mislykket. Deretter mottok hun angivelig giften fra en elsker.  Kvinnen er nå anklaget for overlagt drap, uttalte politisjef i Muzaffargarh, Nazim Ali.

Asiya Bibi skal i tidligere avhør ha sagt at det var en firfisle som hadde falt oppi melken som hadde ført til forgiftningen, men senere skal hun ha tilstått forbrytelsen. 

Mindreårige jenter som tvinges inn i ekteskap er svært vanlig i konservative Pakistan - spesielt i fattige områder.

Flere kvinner opplever daglig å bli diskriminert og undertrykket.

Mange æresdrap blir ikke anmeldt, og de siste årene har det vært flere overskifter i pakistansk og internasjonal presse om kvinner som blir brent ihjel av egen familie fordi de har motsatt seg tvangsekteskap.