David finner en ring når han graver: Når han hører historien og verdien av ringen blir han sjokkert

30/11/2022 13:20

Emma

Utland
OBS Arkivfoto. / Foto: Shutterstock.com
OBS Arkivfoto. / Foto: Shutterstock.com
Funnet ble oppdaget å være en middelaldersk gull- og diamant giftering som dateres tilbake til det 14. århundre og antas å ha vært eid av en velstående grunneiers kone.

David hadde på seg en metalldetektor, og han hadde funnet en liten innpakning han trodde var verdiløs, men endte opp med å oppdage at det var en middelaldersk giftering laget av gull og diamanter - som senere solgte for 38.000 pund.

69 år gamle David Board fant ringen på Bowling Green, Dorset, mens han lette etter funn på vennens gård, som en gang var eid av Sir Thomas Brook i det 14. århundre.

Den pensjonerte lastebilsjåføren vil dele pengene med sin venn når ringen er auksjonert bort etter at den er ferdig utstilt på British Museum.

Ringen fra 1400-tallet ble funnet 15 centimeter nede i bakken.

– Jeg pleier bare å drikke en øl, men jeg må kanskje oppgradere til champagne! Sier en ekstatisk David Board, ifølge Daily Star.

"Jeg er litt pessimist og trodde egentlig ikke på det, men jeg er veldig glad for at jeg er så heldig," sier David og fortsetter med å si: "Min kjæreste datter kjøper et hus og trenger en oppussing av loftet, så jeg vil nok legge noen av pengene i det."

Landet der ringen ble funnet var eid av Sir Thomas, som var den største grunneieren i Somerset på den tiden.

Ringen består av to sammenflettede bånd og bærer en inskripsjon på middelaldersk fransk "ieo vos tien foi tenes le moy", som oversettes til "som jeg holder din tro, behold min", og var en giftering gitt av Sir Thomas til sin kone Lady Joan Brook.