De ser ut som vanlige nybakte foreldre - men ta en nærmere titt

02/09/2023 11:30

Emma Sletta

Utland
Foto: Privat
Foto: Privat
Du kan knapt se det med det blotte øye, men de er ikke som et vanlig foreldrepar.

Da Fernando Machado og Diane Rodriguez ankom fødeavdelingen, var det mange nysgjerrige blikk og høye forventninger. Ingen hadde noen gang sett et par foreldre som dette i Ecuador.

Fernando er den biologiske moren til barnet, mens Diane er dets biologiske far.

Fernando Machado ble født som jente og fikk navnet Maria. Diane Rodriguez ble født som gutt. Ingen av dem har gjennomgått kjønnskorrigerende kirurgi, og de lever i de kjønnsidentitetene de føler seg mest komfortable med.

Paret ble enige om at Fernando skulle bære barnet sitt, da de ønsket å gjøre drømmen om en baby til virkelighet.

De var ikke redde for å dele nyheten om graviditeten på sosiale medier. De vil vise at de er et par med de samme drømmene som mange andre. De håper at deres åpenhet vil føre til større aksept for transpersoner i Ecuador.

Foto: Privat

Fernando Machado, den nybakte moren, er klar over at det er vanskelig å endre folks oppfatninger. Hun har vært utsatt for vold og mobbing tidligere. Diane Rodriguez ble kidnappet og misbrukt i 2012.

Det var mange nysgjerrige øyne på sykehuset da barnet var på vei. Par som Fernando Machado og Diane Rodriguez er et sjeldent syn i det offentlige rom i Ecuador. Fødselen forløp uten komplikasjoner.

Læs også:

Ekspertråd: Så ofte bør du vaske sengetøyet ditt En ekspert har avslørt at flere ting avgjør hvor ofte du bør vaske sengetøyet.