De trodde 1-åringen følte seg dårlig fordi tennene hans vokste: Foreldrene fikk sjokk da de gikk til legen

01/11/2022 14:35

Emma Sletta

Utland
Foto: Privat
Foto: Privat
Lille Blake var bare 13 måneder gammel. Det som virket som irritasjon fra tennene som vokste, var noe langt mer forferdelig.

Moren, Michelle Murell, snakket med Daily Mail om den tragiske feiltolkningen av Blakes symptomer.

Da gutten hennes ble syk, hadde han også problemer med de voksende melketennene. Derfor antok hun at symptomene hans kunne være en kombinasjon av flere mindre ting.

"Jeg la først merke til at Blake var syk da han begynte å få feber, men vi var ikke bekymret da han hele tiden hadde tatt med seg forskjellige viruser hjem fra barnehagen."

Det forteller Blakes mor til Daily Mail.

Scenariet hun beskriver er på ingen måte ukjent for de som har fått barn, de vet at de får alle slags sykdommer hjem fra institusjonen. Noe som er en viktig prosess for å bygge opp immunforsvaret.

– Det startet med litt feber, men da hadde han også tenner. Omtrent tre eller fire tenner kom gjennom på en gang. Så vi trodde det var det. Han hadde litt oppkast, feber og det salget, men vi var ikke så bekymret.

I løpet av de neste ti dagene var Blake på bedringens vei før det gikk nedover igjen.

Han kunne være veldig glad, og så plutselig kunne han være veldig trist. Det gikk opp og ned i løpet av uken, så jeg følte aldri behov for å ta ham med til sykehuset eller noe. sier Michelle.

Michelle er sykepleier selv, så hun sørget for å holde Blake hydrert og holde øye med feberen hans.

Men en natt la hun merke til at han holdt hodet på en merkelig måte. Det fanget oppmerksomheten hennes. Kroppen hans så veldig stiv ut, så hun bestemte seg for å ta ham med til sykehuset.

På sykehuset ble Blake innlagt på sykehus fordi han var dehydrert. På sykehuset begynte han å få anfall med rykninger i armer og ben, og blodprøver viste at han hadde en alvorlig infeksjon.

Legene diagnostiserte ham med bakteriell meningistis noen dager senere, og fortalte Michelle at det ikke var noe de kunne gjøre.

De hadde gitt ham antibiotika, som hadde begynt å bekjempe infeksjonen, men på grunn av hevelsen i hjernen hans var det for mye traumer til at de kunne gjøre noe. Derfor var det «bare» et spørsmål om når familien var klar til å ta beslutningen om å slå av maskinene som holdt Blake i live.

Michelle har delt historien slik at andre foreldre er klar over symptomene og holder øye med barna sine.