Den triste historien har gått viralt: «Jeg har 16 barn og ingen vet om jeg er i live»

08/12/2022 17:11

Sofie

Utland
Foto: TikTok – @jaimetoraltv
Foto: TikTok – @jaimetoraltv
En 97 år gammel kvinne gikk viralt på sosiale medier etter å ha fortalt, gjennom en video, at hun har 16 barn, men ingen av dem besøker henne eller bryr seg om henne.

Den smertefulle historien ble lagt ut på TikTok og ble raskt fylt med kommentarer fra brukere som viste sin empati for kvinnen.

Dette er Isabel Méndez Jiménez, en kvinne fra Mexico, som ble spilt inn av TV-programleder Jaime Toral. Kommunikatoren er dedikert til å fortelle historiene til mennesker i en sårbar situasjon og deler bildene på sin TikTok-konto @jaimetoraltv.

Foto: TikTok – @jaimetoraltv

I videoen, som ble publisert forrige onsdag, kan den gamle kvinnen sees med tårer i øynene mens hun forteller hva som skjedde. «Jeg hadde 16 barn», begynner Isabel å si, og sier at ingen av dem bryr seg om situasjonen deres: «De vet ikke engang om jeg lever eller ikke».

I tillegg, i et annet øyeblikk av møtet, sier kvinnen at hun er engasjert i broderiarbeid, selv om hun har vanskeligheter med å se klart. Det skriver LaNacion. 

Som Isabel forklarer giftet barna seg med kvinner som bor utenfor samfunnet og bestemte seg for å følge «den andre delen av familien».

«De støtter familiene sine. Når menn har kone og barn, er det kvinnen som har ansvaret».

Videoen gikk ikke upåaktet hen og passerte raskt 39 millioner visninger og var fylt med kommentarer fra brukere som, rørt av historien hennes, ba om mer informasjon fra henne for å hjelpe henne.

Etter at publikasjonen gikk viralt, delte programlederen nyheter om Isabels liv igjen. I en ny video høres kvinnen fortelle hvordan hun, når hun sparer noen kroner, kjøper ost, kjøtt og tortillas. Og i et annet innlegg sees hun dele tortillas med programlederen.

Som rapportert av det meksikanske utsalgsstedet El Gráfico, hadde kvinnen åtte kvinnelige døtre og åtte mannlige barn, og ble enke da hun var bare 33 år gammel.

«De glemte meg, den dagen jeg dør, kommer de til å begrave meg" sier hun og legger til: En av døtrene mine sier at hun kommer til å be om støtte fra folket, det er livet mitt.

Med stor anger forteller kvinnen hvordan livet hennes har vært siden partneren døde. "Det gjør meg trist. For dem lever ikke. Jeg ble enke da jeg var 33 og dro på jobb i Mexico og Chicago for å sende penger til foreldrene mine som hjalp meg med barna mine, sier hun.

Ifølge portalen hadde kvinnen vanskeligheter med å forsørge seg selv økonomisk og kunne bare sende barna sine opp i sjette klasse på barneskolen: «Jeg orket ikke mer, jeg følte meg sliten».