Derfor har astronauter ikke lov til å onanere eller ha samleie i rommet

25/07/2022 10:57

Emma Sletta

Utland
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Du har sannsynligvis aldri tenkt på det, men dette må du bare vite: Hvorfor har ikke astronauter lov til å ha sex eller onanere i rommet? Les videre nedenfor og finn ut av det.

En ingeniør fra American Civil Space Agency (bedre kjent som NASA) har avslørt for TV-verten Conan O'Brien at astronatus ikke er tillatt (og også har det veldig vanskelig) å ha sex eller onanere i rommet, og det er flere grunner til dette, men spesielt en er rimelig logisk når du først tenker på det.

O'Brien har ifølge Unilad forklart at «det ender overalt» og utdypet at «det» er både mannens og kvinnens «væsker».

Han har også forklart at en mannlig astronaut i prinsippet kan gjøre alle sine kvinnelige kolleger gravide hvis han «tar en sjanse» i verdensrommet.

"Tre kvinnelige astronatus kan gjøres gravid av samme mann på en gang. Den finner veien," sa han.

"Sex og onani i rommet er et logistisk mareritt med problemer med alt fra flytende væsker til krympende 'manndom'," har han videre forklart, og utdyper videre at sex i rommet ikke er "umulig", men veldig upraktisk og forbudt hos NASA.

Romfartsbyrået har også uttalt at ingen mennesker har hatt sex i verdensrommet, som følgende fem forskere og eksperter har kritisert.

Simon Dubé (PhD i 'Psychology of Human Sexuality, Erobotics &Space Sexology' ved Concordia University), Dave Anctil (PhD i 'Politisk filosofi'), Judith Lapierre (professor i 'Fakultet for sykepleievitenskap' ved Université Laval), Lisa Giacarri (vitenskapelig assistent ved Concordia Vision Laboratory) og Maria Santaguida (stipendiat i 'psykologi' ved Concordia University).

Disse forskerne mener at NASA og andre rombyråer bør bane vei både for mer forskning på feltet, men også for astronauter å ha sex i rommet, akkurat som de kritiserer at forskning på "menneskelig intimitet og seksualitet i rommet [...] er nær ikke-eksisterende."

Ifølge Dubé har «ingen forskning» sett på hvordan sex i rommet påvirker for eksempel astronauters effektivitet og arbeidsmiljø, og forskerteamet mener derfor at «rombyråer må slutte å unngå seksuelle emner og fullt ut anerkjenne viktigheten av kjærlighet, sex og intime forhold i menneskers liv.»

"[...] vi oppfordrer dem til å utvikle romsexologi som et vitenskapelig felt og forskningsprogram: et som ikke bare skal ta sikte på å studere sex i rommet, men også designe systemer, habitater og treningsprogrammer som gjør det mulig for intimitet å finne sted utenfor vår hjemplanet; Jorden," sa Dubé.

Spesielt antyder teamet at Canadas romfartsbyrå, på grunn av deres "ekspertise og sosiopolitiske klima i Canada", bør være "verdensledende innen romsexologi".