Derfor skal du legge et tørt håndkle i tørketrommelen

18/07/2022 07:34

Emma Sletta

Utland
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Et tørt håndkle i tørketrommelen er et strålende triks.

En av hjemmets plikter - og som i mange hjem kan være vanskelig å komme til bunns i, er det vasketøyet. Spesielt i familier med barn hoper haugene seg opp på rekordtid.

Derfor er det også mange som ty til å kaste noen av klærne i tørketrommelen, for å kvitte seg med haugene raskere. Men alle de våte klærne kan fortsatt ta seg tid til å bli tørre.

Mange vet sikkert også om situasjonen der du husker i siste øyeblikk at du må ha vasket et klesplagg før bruk - og det er rett på et hengende hår at du kan få det tørt.

Enten du er i trøbbel med tiden, eller bare vil spare litt på strøm når du trenger tørketrommelen din, er dette trikset helt strålende.

Sånn reduserer du enkelt tørketiden

Alt du trenger er et tørt håndkle.

Når vi kaster en stor haug med våte klær i tørketrommelen, tar det fortsatt ganske lang tid å bli tørr. Det blir veldig fuktig inne i tørketrommelen når alle de våte klærne er lukket i varmen.

For å øke hastigheten på prosessen, kan du i stedet kaste inn et tørt håndkle sammen med alle de våte klærne - og vupti, så bør du se hvor fort det går.

Det tørre håndkleet absorberer fuktigheten som kommer inn i tørketrommelen når den kjører. Derfor vil de våte klærne også tørke mye raskere.

Hvis du er i stor tid problemer og ønsker å øke hastigheten på prosessen, så kan du etter en tid erstatte håndkleet med en ny tørr.

Så hvis du raskt vil komme til bunnen av vaskerihaugene, eller få tørketrommelen til å løpe i kortere tid slik at strømregningen er mindre - så er det bare å bruke dette geniale "tørketrikset".