Ikke første gang: Tivoli Friheden berg-og-dalbane har hatt en voldsom ulykke før

15/07/2022 09:37

Emma

Nyheter
Foto: Presse-fotos.dk
Foto: Presse-fotos.dk
Dette er ikke første gang Cobraen i Tivoli Friheden har vært involvert i en voldsom ulykke.

Torsdag ettermiddag mistet en bare 14 år gammel jente livet i den danske forlystelsesparken, Tivoli Friheden, der hun var involvert i en voldsomulykke i berg-og-dal-banen Cobraen.

Det bekrefter Østjyllandspolitiet, som ble tilkalt til ulykken klokken 12.50.

Det er ennå ikke kjent hva som forårsaket ulykken, som i tillegg til å koste den 14 år gamle jenta livet hennes, har påført en 13 år gammel gutt skader på hånden.

– Den eksakte årsaken til ulykken og inkludert dødsfallet må nå etterforskes gjennom tekniske undersøkelser og vitneavhør på ulykkesstedet. Det pågår for tiden en massiv etterforskningsinnsats i Tivoli Friheden, sier Østjyllandspolitiet i en pressemelding.

Kobraen ble innviet tilbake i 2008, da den også var involvert i en ulykke, som skjedde bare seks dager etter at den første turen ble kjørt på berg-og-dal-banen.

4. juli 2008 falt en vogn av skredet i Tivoli Friheden i Århus, noe som resulterte i at fire personer ble skadet. Den skrev Ekstra Bladet på den tiden.

Deretter viste det seg at Cobra 'suste rundt som en tikkende tidsbombe', som ble demonstrert av forskning utført av Force Technology.

I denne studien ser det ut til at både bolteddene og suspensjonen var helt feil, som ikke var sterke nok til å tåle belastningene de ble utsatt for når de var i drift.

Tivoli Friheden ville likevel ikke holde leverandøren, italienske Sac Satori, ansvarlig, sa de på den tiden i følge Ekstra Bladet.

I tillegg skrev Århus Stiftstidende at to italienske teknikere som hadde blitt utplassert i Århus fem timer før ulykken, fant feil på fire av de seks boltene i koblingen mellom første og andre vogn. Bare noen timer senere falt frontvognen av.

Rapporten fra Force Technology viste på den tiden at banen rett og slett ble feilkonstruert, noe som betydde at belastningen på Cobra var altfor stor.

Faktisk uttalte rapporten at belastningen var så stor at det var sannsynlig at før eller senere ville en ulykke skje.