Dette lille trikset kan ha stor innvirkning på vekttapet ditt

24/08/2022 12:10

Emma Sletta

Utland
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Det britiske helsesystemet har laget en 12-ukers plan for vekttap, der de blant annet kommer med et veldig enkelt tips. Har du tenkt på om dette kan være veien videre for deg?

Når det gjelder vekttap, er det først og fremst to ting som er fokusert på. Du må flytte kroppen din, og så må du tenke på hva du legger i munnen.

De to tingene er selvfølgelig avgjørende, og jo mer du har begge tingene i tankene, jo mer suksess vil du også ha med vekttap.

Det er imidlertid ingen av de to tingene som det britiske helsesystemet er ute etter å markere denne gangen, det er i stedet et lite verktøy som til slutt kan være av avgjørende betydning for deg.

Det er en ting du kanskje aldri har tenkt på, da det virkelig ikke har noe å gjøre med selve vekttapet.

Ifølge NHS kan det bety mye hvis du velger å bytte ut de vanlige store platene dine med mindre. Det kan bidra til å begrense mengden mat du spiser under et måltid.

"Ved å bruke en mindre tallerken eller bolle, vil du gradvis bli vant til å spise mindre måltider uten å gå sulten", skriver NHS på sine nettsider, der de har kommet med en 12-ukers plan for å gå ned i vekt.

Ved å spise fra en mindre tallerken, vil du lure hjernen til å tro at du bruker et større måltid. I tillegg vil du også begrense inntaket av kalorier hvis du for eksempel henter en annen servering.

Spis langsommere

Et annet tips som kommer i tråd med rådene om å spise fra mindre tallerkener, er at du bør huske å spise sakte. Det tar tid for kroppen å signalisere at du er mett, og derfor bør du faktisk slutte å spise før du når den kjente følelsen av metthetsfølelse.

"Det tar omtrent 20 minutter for magen å fortelle hjernen din at du er full. Derfor bør du spise sakte og slutte å spise før du føler deg mett," sier de på nettstedet.

Ifølge britiske medier Express, som har skrevet om 12-ukersplanen fra det britiske helsesystemet, viser studier at trikset med å spise fra en mindre tallerken vil ha størst effekt hvis du allerede er overvektig.

Express har kjørt en meningsmåling i sin artikkel, der 1.300 har deltatt så langt. Her spør de leserne om de tror de ville spist mindre mat hvis de brukte en mindre tallerken. Så mange som 89% tror det ville hjelpe dem.