Disse tre populære matvarene er gift for immunforsvaret ditt

17/06/2022 09:50

Emma

Utland
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Det du bruker har stor innvirkning på helsen din. Nedenfor kan du se tre ting som kan ha en negativ effekt på immunforsvaret ditt hvis du bruker for mye av det.

Din livsstil og inntak av ulike matvarer kan ha stor innvirkning på hvor godt immunforsvaret ditt kan beskytte deg mot sykdom - og hvor raskt du gjenoppretter.

I tillegg til søvn, trening og stressreduksjon, kan næringsinnholdet i maten du spiser ha stor innvirkning på hvor godt kroppen din er forberedt på å bekjempe sykdom. Det skriver media Real Simple.

– Et vanlig inntak av frukt, grønnsaker, fullkorn, magert protein, nøtter og frø holder immunforsvaret i gang, slik at det kan beskytte deg når du trenger det mest, sier Margie Saidel, kostholdsekspert og ernæringsfysiolog, til Real Simple.

"Enkelt sagt: dårlige spisevaner kan gjøre deg syk," sa Margie Saidel.

Det er en rekke matvarer og drikkevarer som er svært lave i ernæring, og derfor kan en overforbruk av disse resultere i overvekt, diabetes og andre sykdommer. Ifølge Saidel kan de også skade immunforsvaret ditt og dets evne til å holde deg frisk.

Her er de tre matvarene og drikkene du trenger for å holde tilbake inntaket ditt hvis du vil holde immunforsvaret sterkt.

Brus

Foto: Shutterstock.com

"Sukker- og kullsyreholdige drikker leverer ikke annet enn tomme kalorier fra sukker", sier Saidel.

I tillegg til å bidra til både overvektige og relaterte sykdommer forbundet med et skadet immunsystem, kan et høyt sukkerinntak også øke risikoen for betennelse og redusere evnen til å bekjempe sykdom.

Alkoholiserte drikkevarer

Foto: Shutterstock.com

Et overdreven inntak av alkohol bør alltid unngås. Det faktum at det også kan svekke immunforsvaret ditt er bare en annen blant mange gode grunner til å unngå det.

Margie Saidel sier at for høyt inntak av alkohol kan føre til en nedgang i kroppens evne til å bekjempe sykdom. På samme måte kan det også gjøre deg mer utsatt for lungebetennelse og andre lungesykdommer, langsommere sårheling, samt langsommere helbredelse etter sykdom.

Flere typer frosne måltider

Foto: Shutterstock.com

Få kan benekte at de på et tidspunkt har spist en frossen ferdig tallerken. I en situasjon der du ikke har lang tid til å lage mat, kan dette virke som en god løsning, men dette er ikke tilfelle.

For selv om det er en praktisk løsning i en travel hverdag, er det mange av disse frosne måltidene som er høye i natrium, sukker, mettet fett og raffinert karbohydrat. I tillegg er innholdet av næringsstoffer og fiber ofte til den lave siden.

 

 

Læs også:

Legg det under jordbærplanten din: Da får du sommerens beste avling Det er en vanlig frustrasjon blant jordbærdyrkere å se rikelig blomstring uten at innhøstingen følger etter.
Dette er hva vitenskapen sier om å spise en banan til frokost Selv om det ikke er ideelt som et første måltid, kan det være fordelaktig å spise en banan før frokost eller som en del av en balansert frokost.