Død tenårings savnede datamaskin blir funnet 30 år senere: Innholdet får moren til å gråte

20/11/2023 23:00

Mikkel Sletta

Utland
Foto: Privat
Foto: Privat
En talentfull ung kunstner som døde 17 år gammel, etterlot seg en serie datadesignede kunstverk på sin gamle PC, som nå er avdekket etter 30 år.

En mor har snakket om sin glede over å avdekke sin avdøde sønns datadesignede kunstverk mer enn 30 år etter hans død.

Da han var fem år gammel, ble den talentfulle unge artisten Richard McFarlane diagnostisert med Duchenne muskeldystrofi, en muskeldegenerasjonsforstyrrelse som begrenser forventet levealder.

Da Richard døde i 1991, bare 17 år gammel, la han igjen flere kunstverk på Amiga 500-datamaskinen sin som han hadde laget med Deluxe Paint.

I mange år etter hans død ble imidlertid PC-en til Richard stående å samle støv på loftet. Familien, som bor i Chaddesden, Derby, hadde tidligere forsøkt å donere sine gamle datamaskiner, men ble fortalt at de ikke hadde noen verdi. Det skriver The Mirror .

Dette endret seg imidlertid i år, da Richards søster Tamsin oppdaget en appell om donasjoner til et nytt datamuseum i Derby sentrum.

Som tidligere rapportert av Derbyshire Live, donerte Tamsin brorens samling til det nyetablerte Derby Computer Museum, og utrolig nok var museumsskaperen Rob Watson i stand til å skaffe kopier av et av Richards kunstverk fra den gamle PC-en.

Før det offisielt åpnet for publikum, ga Rob Richards familie en omvisning i museet og avslørte at en del av et av rommene var dedikert til Richard.

Denne delen inkluderte Richards nå fungerende datamaskin, pluss en plakett som informerte besøkende om historien hans. Den var også dekorert med en rekke videospillplakater Richard hadde samlet opp gjennom årene.

Richards mor Jen sa: "Datamaskinene var det siste på loftet. Vi visste ikke hva vi skulle gjøre med dem. Det var ideelt. Det var hyggelig å gi det til noen i stedet for å bare kaste det.

"Det er hjertevarmende å se det her inne. Det overrasket meg og å se den dedikerte delen hans fikk meg til å gråte med en gang. Det er fantastisk."

Læs også:

Kjent TV-kokk har gått bort: Han ble 57 år gammel Den populære TV-kokken ble bare 57 år gammel.
Frank Løke med trist beskjed Nå deler han en trist beskjed.