Dødelig hetebølge i norsk ferieparadis: Over 60 grader

15/07/2023 20:30

Sofie

Utland
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Jorden er så varm at ildrøde områder på kartet blir svarte.

Temperaturene på bakken i noen områder av Spania har nådd mer enn 60 grader under den dødelige hetebølgen som skyller over Europa, viser satellittopptak.

Det var så varmt at et varmekart som fremhever brennhete temperaturer i rødt ble enda mer mørkere – til svart.

Temperaturrekorder er slått over det meste av kontinentet, inkludert Frankrike, Sveits, Tyskland og Italia, hvor det igjen ble registrert temperaturer på 40 grader på onsdag.

Dette er skrevet av Independent. Sicilia og Sardinia ble spådd å være så høye som 48C. Hetebølgen krevde sitt første liv denne sommeren, og utløste helseadvarsler for turister.

En 44 år gammel arbeider skal ha malt et sebraovergang i 40 graders varme i byen Lodi utenfor Milano, Italia, tirsdag ettermiddag da han kollapset.

Han skal ha mistet bevisstheten på grunn av den intense varmen. Tirsdag registrerte satellitter bakketemperaturen i enkelte områder av Extremadura i Spania på mer enn 60 grader.

Landtemperaturen på 60 grader ble registrert av Sea and Land Surface Temperature Radiometer (SLSTR) instrumentet, en funksjon av Copernicus Sentinel-3-satellittene.

Den ekstreme varmen forventes å vare over Middelhavet i rundt to uker.

Læs også:

Han legger oppvasktabletter i toalettet: Se nå hva som skjer En brusetablett er en vanlig husholdningsartikkel som ofte brukes til å rengjøre proteser eller badet. Men visste du at en brusetablett også kan brukes til å friske opp toalettet ditt?
Med dette trikset kan du få de gamle gule putene til å se nye ut: Kun 1 ingrediens kreves Puter endrer farge over tid, fra den helt hvite fargen til gul. Dette skyldes mange forskjellige faktorer, hvorav de vanligste er støvmidd og svette. Det hjelper ikke å bytte trekk, så her kommer et triks som hjelper.