Dokumentaren avslører: Prins Charles fridde til en annen kvinne før Diana, men hun avviste ham

30/06/2022 11:26

Emma Sletta

Utland
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Før han gikk på kne for Diana, skal prins Charles ha fridd til en kvinne ved navn Amanda Knatchbull i 1977. Han fikk imidlertid ikke det svaret han håpet på.

De fleste kjenner historien om prins Charles og prinsesse Diana. Forholdet deres ble fulgt tett fra start til slutt, og det er grunnen til at mange av deres opp- og nedturer er offentlig kjent.

Deretter giftet prinsen av Wales seg med Camilla Parker-Bowles, som han fortsetter danner par med i dag.

Imidlertid er ikke alle klar over at prins Charles faktisk fridde til en annen kvinne ved navn Amanda Knatchbull før han gikk på kne for prinsesse Diana.

Ting gikk imidlertid ikke helt etter planen for prinsen. Som det viste seg, var hun faktisk ikke interessert i ham i det hele tatt på den måten.

Den har kommet fram i en ny Channel 4-dokumentar kalt 'The Royal House of Windsor'. I den hevdes det at Lord Mountbatten, som Charles så på som bestefar, prøvde å sette prinsen opp med sitt barnebarn, Amanda.

Til tross for at han faktisk var en fjern slektning av prins Charles, ble Amanda ansett som den 'perfekte kandidaten' for ham.

"I årevis satte Mountbatten i hemmelighet scenen for Amanda som fremtidig dronning," blir det fortalt i dokumentaren.

Og det så ut til at kjærligheten var bestemt til å blomstre mellom de to. Dokumentaren beskriver blant annet at Charles en gang tok Amanda til Eleuthera i Karibien på Royal Yacht Britannia.

Dette var tilbake i 1977, og det antas at det var i løpet av denne ferien at han stilte henne det store spørsmålet.

"Charles snudde seg mot henne og sa: 'Vil du være min kone?' – og hun sa nei," sier fortelleren i Channel 4-dokumentaren.

"De hadde vært mye sammen, og jeg synes faktisk forholdet var nært. De var som bror og søster," fortsetter fortelleren.

Ikke lenge etter dette begynte Charles å se Diana, og som de fleste vet, sa hun ja da han spurte om hun ville gifte seg med ham.

De giftet seg i 1981 og ble skilt i 1996. Charles giftet seg senere med Camilla, hertuginne av Cornwall, i 2005.

Amanda endte opp med å gifte seg med forfatteren Charles Vincent Ellingworth i 1987. I dag har de tre barn sammen, og hun er nå kjent som Lady Ellingworth.