Donald Trumps hjem ransaket

09/08/2022

Emma Sletta

Utland
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Den tidligere presidentens hjem har blitt ransaket av FBI.

USAs tidligere president Donald Trump har vært gjenstand for flere etterforskninger, blant annet for hans økonomiske omgang og hans engasjement i angrepet på Kongressen 6. januar 2021.

Donald Trumps hjem i Palm Beach i Florida har blitt raidet av FBI-agenter. Den informerer den tidligere presidenten i en uttalelse på sine egne sosiale medier, Truth Social.

"Mitt vakre hjem i Mar-a-Lago i Palm Beach, Florida, er under beleiring, blir raidet og okkupert av en stor gruppe FBI-agenter," sa Trump.

Aksjonen mot Trump kommer når han forbereder seg på en ny valgkamp for å få ham tilbake i Det hvite hus for andre gang. Det er Trumps tredje kampanje.

"Etter å ha samarbeidet med relevante myndigheter, var dette uanmeldte søket i hjemmet mitt ikke nødvendig eller hensiktsmessig," sa den tidligere presidenten.

Årsaken til søket er foreløpig ukjent, men det amerikanske justisdepartementet har etterforsket etter at esker med hemmeligstemplet informasjon ble flyttet til Mar-A-Lago etter at Donald Trumps presidentskap var over.

Og ifølge nyhetsbyrået AP har FBI nå funnet 15 av disse nevnte boksene i Trumps bolig. Ubekreftede FBI-kilder sier det er nettopp fjerningen av hemmeligstemplede dokumenter fra Det hvite hus som raidet handler om.

Donald Trump, i sitt eget medieutsalg, Truth Social, kaller raidet «et angrep fra de radikale, venstreorienterte demokratene som av alle hensikter ikke vil at jeg skal stille som presidentkandidat i 2024.»

 

 

Læs også:

Atle Antonsen gjør comeback Det bekrefter Warner Bros. Discovery.
Rengjøringsekspert: Slik blir du kvitt bananfluer De fleste av oss hater bananfluer. En ekspert deler en måte å vinke farvel til dem på.