Ekspert: Bare usikre menn vil ikke la kvinnen betale på en date

23/08/2022 08:24

Emma Sletta

Utland
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
En undersøkelse utført av den store dating-appen Badoo viser at så mange som 65% av de spurte kvinnene foretrekker å betale for hele datoen.

En første date vil enten være helt perfekt eller veldig vanskelig. Det er sjelden en rett i mellom. Et av øyeblikkene som kan bidra til å sette stempelet på datoen er når regningen kommer, fordi hvem som nøyaktig må betale for måltidet.

Mange er uenige i det. Noen tror at det alltid vil være mannens jobb å betale, mens andre tror at du deler regningen.

En tredje gruppe vil tro at det er personen som inviterer den andre ut på middag som har ansvaret for å betale regningen.

Nå har imidlertid datingappen Badoo gjennomført en undersøkelse av brukerne sine, og her har det kanskje dukket opp en litt overraskende figur.

De skriver at så mange som 65% av kvinnene foretrakk å kunne betale regningen på en første date. Her snakker vi ikke bare om å dele opp regningen, men at de betaler for gni og stubb.

Ifølge Claire Stott, psykolog og datingekspert på Badoo, er dette fordi selvtillit er en av de viktigste egenskapene, og det er derfor 65% av kvinnene ønsker å betale.

"Selvtillit er en av de mest tiltalende egenskapene til en mulig partner," sa hun.

– Kvinner som tar initiativ og betaler for datoer utstråler tillit. På samme måte, men å ha selvtillit bør ikke ha noe problem med at kvinnen tar kontroll på denne måten. Dette forsterker handlingene til hvert kjønn. Bare en usikker mann ville sett det som en trussel, påpeker hun.

Kvinner skriver vanligvis først

Badoo er en dating-app med nesten 390 millioner brukere, og på mange områder ligner den på Tinder, der det er viktig å sveipe en person til høyre hvis du liker personen basert på utseende og profiltekst, eller til venstre hvis du ikke er interessert.

Hvis begge mennesker har sveipet rett på hverandre, vil du bli en kamp, og det åpner seg for deg å skrive til hverandre.

Imidlertid opplever mange at de sjelden får meldinger fra motsatt kjønn, selv om de samsvarer, og badoo-undersøkelsen viser at 74% av folk som tar kontanter for en ny kamp via appen er kvinner.

Badoo-studien ble utført mellom kvinner fra 18 til 30 år, og det var drøyt 2000 kvinner som valgte å delta.