Elefant stønner av smerte da en fotballspiller skyter og dreper den

21/10/2016 21:45

Anniken Hauge

Utland
Foto: YouTube
Foto: YouTube
Videoen viser hvordan fotballspilleren tar livet av dyret med et siste skudd i hodet på den. Episoden vekker debatt og avsky blant dyrerettsforkjempere som kritiserer sportsmannen for manglende situasjonsfornemmelse.

Krypskytteri eller ei: man bør ikke ta livet av en elefant, mener flere dyrerettsforkjempere som er sinte over videoen av den franske, tidligere keeperen for klubber som Marseille og Lyon, Pascal Olmeta, hvor han dreper en elefant.

Fotballspilleren har selv vært med på å legge ut videoen på nettet, og forsvarer seg med at jakten var lovlig og at det dessuten er for mange elefanter i Zimbabwe, hvor jakten fant sted. 

Foto: YouTube

I videoen ser og hører man hvordan elefanten skytes på kloss hold med flere skudd.

Ingen av skuddene er nok til å drepe dyret helt, og elefanten blir derfor liggende og vri seg i smerte en stund, før jegerne og kameraet kommer helt opptil dyret, som deretter får et siste, avgjørende skudd i hodet.

Foto: YouTube

Jegerne virker glade og tilfredse, mens de pirker borti elefanten med geværene sine og tar trofebilder. Guiden jubler:

- Pascal er den beste! Bra jobba!

Foto: YouTube

Ifølge mediet Express stammer bildene fra en tur i 2011, men de blir først debatteret nå fordi keeperen selv har lagt de ut på en veldedighetsside.

Foto: YouTube

 

 

En ekspert i internasjonal handel og dyrerettighetsforkjemper i organisasjonen ”Humane Society International”, Masha Kalinina, kaller bildene alt annet enn veldedige og bærekraftige:

- Nå hvor verden står overfor en regulær krise innenfor krypskytteri, hvor omkring 100 elefanter drepes av krypskyttere daglig, er det kvalmende å se at noen kan feire drapet på et uskyldig liv som dette, sier hun til Express.

Hun understreker at Zimbabwe er kjent for å være et land hvor korrupsjonen trives, og at de pengene Olmeta har brukt høyst sannsynlig har kommer i feil hender, fremfor å gå til eksempelvis bærekraftig vedlikehold av naturreservater og støtte til dyrelivet.

- Det er ikke noe sporty over å utsette dette ville dyret for en skremmende og smertefull død, tilføyer hun.  

Foto: Getty, Pascal Olmeta

Se videoen her (vi advarer mot sterke bilder):

 

Læs også:

Ekspert avslører: Så ofte bør du faktisk dusje Alle har forskjellig syn på hvor ofte man skal dusje. Nå svarer en lege på hvor ofte du faktisk bør dusje
Far fikk sitt livs sjokk: Så baby i vaskemaskinen Det var et sjokk av de sjeldne som en far nylig opplevde da han kom hjem og sjekket den kjørende vaskemaskinen. Han hadde ikke forventet å stirre inn i et par øyne.