Elon Musk er stemplet som en 'krigsforbryter' på nasjonalt TV

31/01/2023

Sofie Hansen

Utland
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Elon Musk har blitt stemplet som en 'krigsforbryter' på nasjonal TV av en russisk TV-vert.

En russisk TV-vert som ofte sprer propaganda for Russlands president Vladimir Putin har stemplet Elon Musk som en "krigsforbryter". Dette er skrevet av Daily Star.

Vladimir Solovyov har lengtet etter Musk, som via sitt selskap SpaceX har donert mer enn 20.000 Starlink-satellitter til det ukrainske militæret.

I en video delt på Twitter og oversatt av Anton Gerashchenko, en rådgiver for Ukrainas innenriksminister, sa Solovyov:

"Objektivt sett, fordi teknologien og satellittene han leverer og terminalene, blir alt nå brukt til å lage droner for angrep av ulik styrke."

"Og vi må håndtere dem seriøst, med denne romfartsgruppen og alle de som denne militaristen Elon Musk."

Han stoppet imidlertid ikke her, for han valgte også å beskrive Elon Musk, som i dag eier både Tesla, SpaceX og Twitter, som en mann som «i utgangspunktet er en krigsforbryter».

Solovyov, som er vert for et show på Russland-1 kalt "Kveld med Vladimir Solovyov", har tidligere oppfordret president Vladimir Putin til å ødelegge satellittene med atomvåpen.

"Hva om vi treffer noe med atomvåpen," sa Solovyov i oktober i fjor.

"Til verdensrommet, og farvel, Elon Musks gruppe." Professor Andrey Sidorov ved Moscow State University Department of Global Politics ga imidlertid et svar på dette:

«Også i verdensrommet, hvis vi treffer satellittene deres, ville det også bety krig, for å si det sånn». Solovyov virket ikke veldig bekymret for utsiktene til atomkrig.

Han svarte: "Og hva er det nå? Er det fred?"

Sidorov sukket, og svarte deretter med: "Jeg mener, en stor atomkrig. Da vil de bare dø og vi kommer til himmelen."

Ukrainas visestatsminister Mykhailo Fedorov har tidligere sagt at Starlink-satellittene er en "essensiell del av den kritiske infrastrukturen" som gjør at Ukraina kan gjenoppbygges etter russiske missilangrep.

Læs også:

Sportsstjerne død i tragisk ulykke Sportsstjernen har på tragisk vis gått bort.
Erna Solberg: Ny kald krig Derfor bør Norge bli med i EU.