Elon Musk saksøkes

14/07/2022 08:37

Emma Sletta

Utland
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Uenigheter knyttet til kjøp av Twitter vil sannsynligvis få juridiske konsekvenser.

Det har lenge vært planlagt at verdens rikeste person, Elon Musk, skal kjøpe twitter på sosiale medier. Prisen skal være rundt 44 milliarder dollar. Imidlertid kom det frem for noen dager siden at det ikke kommer til å bli slik hvis det står til Elon Musk. Han vil kansellere kjøpet.

Og det har ikke vekket gleden ved Twitters styre, som hadde forventet et salg til den rike mannen. Derfor vil man nå gå til retten.

Twitter har dermed saksøkt Elon Musk for å ha brutt en avtale om å overta selskapet for 44 milliarder dollar (326,5 milliarder dollar), og krever dermed at transaksjonen er fullført. Det fremgår av rettsdokumenter arkivert i en domstol i Delaware, USA.

"Musk mener tilsynelatende at han, i motsetning til alle andre parter som er underlagt Delawares kontraktslover, står fritt til å ombestemme seg, ikke bry seg om selskapet, forstyrre driften, forringe aksjonærverdien og bare forlate," står det i Twitter-rettsdokumentet.

Elon Musk mener Twitter ikke har klart å leve opp til salgsavtalen. Selskapet har ifølge Musk ikke kunnet dokumentere at færre enn fem prosent av alle brukerkontoer er falske.

I et brev fra advokatene sine til Twitter fredag ble selskapet i sosiale medier anklaget for å gi «villedende informasjon» og ikke «oppfylle sine kontraktsforpliktelser».

Derfor vil Tesla-direktøren kansellere kjøpet. Twitter har bedt delaware-domstolen høre saken over fire dager i september.