England vil sende dødsbilister i fengsel på livstid

04/12/2016

Anniken Hauge

Utland
Hvis man forårsaker en dødsulykke, mens man snakker i håndholdt telefon og kjører bil, blir man låst inne.

Farlige bilister som forårsaker dødsulykker bak rattet, må i fengsel på livstid.

Sliker lyder et lovforslag i Storbritannia, som nå skaper voldsom debatt, skriver The Independent

Trafikanter som forårsaker dødsfall fordi de kjører for fort eller snakker i telefonen, skal få langt hardere straff.

Regjeringen håper at forslaget kan øke straffen til de mest alvorlige trafikforseelsene.

Den nåværende straffen er maksimalt 14 års fengsel, men den gjennomsnittlige straffeutmålingen til skjødesløse dødsbilister er på rett under fire år. 

- Dødsbilister ødelegger liv. Deres handlinger forårsaker umålelig smerte for familier som må gjennomgå tragiske, unødvendige tap. Selv om det er umulig å kompensere for tapet av en pårørende, er vi stålsatte på å sørge for at straffen matcher forbrytelsen, sier justitsminister Sam Gyaimah.

Forslaget skal nå i høring. Her skal det også debatteres om straffen for personskade i trafikken på grunn av skjødesløshet skal økes.

I fjor år blev 122 briter dømt for dødsfall i trafikken. Ytterligere 21 ble dømt for fyllekjøring som førte til andres død.

 

Læs også:

Bergensbanen stengt: Passasjerer måtte overnatte på toget Bergensbanen og flere fjelloverganger ble stengt på grunnlag av uvær. Passasjerene har overnattet på toget i natt.
Etter ny studie: Forskere kommer med advarsel til personer som sover for lite Sover du for lite? Det kan få store konsekvenser for deg. Hvis du sover mindre enn fem timer om natten, øker det risikoen for en blodpropp.