Etterforskere i «sjokk» over nye bevis i Maddie-saken

24/01/2022 07:57

Emma

Utland
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Etterforskere i saken om Madeleine McCann er i «sjokk» etter å ha funnet nye bevis de mener endelig kan bevise at Christian B er skyldig.

Tyske myndigheter er fortsatt sikre på at det er den pedofile Christian B. som står bak kidnappingen og drapet på den da tre år gamle Madeleine McCann.

Madeleine, som har blitt kjent over hele verden som "Maddie", forsvant fra familiens ferieleilighet i den portugisiske byen Praia da Luz i 2007. Siden da har britisk, portugisisk og tysk politi jobbet for å løse saken om hennes forsvinning.

Til tross for at tyske myndigheter føler seg sikre på at Christian B står bak den alvorlige forbrytelsen, har han aldri blitt formelt siktet for noe relatert til forsvinningen av den lille britiske jenta i 2007.

Men et team som jobber med en ny dokumentar om Maddie har nå overlevert nye, ferske bevis til sakens etterforskere. Og de føler at det er bevis som gjør det nå endelig mulig å løse saken. Det skriver The Sun.

Det er rapporter om at de har bevis for at Christian B var i nærheten av Praia de Luz den natten Madeleine forsvant fra familiens ferieleilighet mens foreldrene spiste middag med et vennepar på en nærliggende restaurant.

Teamet bak den nye dokumentaren er fra Sat. 1, og består av en rekke tidligere etterforskere og journalister. De hevder de har samlet «mange nye ledetråder og indikasjoner» som tyder på at Christian B står bak Maddies forsvinning.

– Den triste historien om Madeleine McCann er en historie som har mange tyske fasetter, sa sjefredaktør Juliane Ebling, ifølge The Sun.

"Saken blir hørt av den regionale domstolen i Braunschweig, da den hovedmistekte Christian B. er tysk."

"I følget hans omgangskreds er det mange tyske kvinner og menn som kan beskrive individuelle detaljer om forbrytelsen."

"Jutta Rabe (tysk journalist, ed.) har undersøkt sjokkerende materiale i Tyskland, Portugal og England de siste månedene som i stor grad inkriminerer Christian B."

Christian B ble identifisert som hovedmistenkt i Madeleines forsvinning allerede i juni 2020.