Etterforskning igangsatt: Død pasient ble "glemt" på sykehusrom i fire dager

09/04/2022 21:30

Emma Sletta

Utland
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
En død pasient ble glemt og lå på sykehus i fire dager før feilen ble oppdaget. Den forferdelige feilen skjedde på Diana, prinsessen av Wales Hospital i England.

Det er satt i gang en etterforskning etter at det ble oppdaget at en død pasient ble liggende på et sykehusrom i fire dager før feilen ble oppdaget.

Ifølge Mirror lå den døde pasienten på en mindre sykehusavdeling alene på Diana, prinsessen av Wales Hospital i Grimsby, Lincolnshire.

Etter fire dager ble det oppdaget at den avdøde pasienten ikke var blitt fjernet fra sykehussengen. Da den forferdelige feilen ble oppdaget, ble den avdøde pasienten senere overført til sykehus likhuset, melder Grimsby Live.

Gitt at slike feil selvfølgelig ikke må oppstå, har The Northern Lincolnshire og Goole NHS Foundation Trust nå lansert en undersøkelse som tar sikte på å avdekke hvordan feilen kan ha skjedd.

The Mirror sa at den avdøde pasientens familie hadde blitt informert ikke bare om dødsfallet, men også om en feil som resulterte i at den avdøde lå på et sykehusrom i fire dager. Dessuten har familien også fått en unnskyldning.

Det er ikke kjent hva som forårsaket pasientens død. Hendelsen er imidlertid rapportert til både Care Quality Commission (CQC) og Human Tissue Authority, opplyser britiske medier.

«Vi undersøker en hendelse som involverer en pasient som ikke ble ført til likhuset vårt så raskt som forventet», sier Peter Rading, administrerende direktør i Nordlige Lincolnshire og Goole NHS Foundation Trust.

"Vi har informert familien, og jeg vil igjen tilby mine kondolanser og unnskyldninger til dem."

– Vi gjennomfører en etterforskning og vil dele funnene med familien når de er ferdige. Vi har også rapportert hendelsen til de aktuelle eksterne organisasjonene.

En talsmann for Care Quality Commission, den britiske myndigheten som regulerer alle helsetjenester i England, sa at den også holdt seg oppdatert på situasjonen.

– CQC-inspektører ble varslet om dette av trusten som nå gjennomgår hendelsen. CQC vil følge opp denne tilliten som en del av vår pågående overvåking, står det.