Falsk alarmtelefon har kostet en 28-årig mann livet

02/01/2018 21:30

Anniken Hauge

Utland
Et meningsløst drap skjedde i staten Kansas i julen.

En svært tragisk sak har rammet den amerikanske byen Wichita i staten Kansas, hvor en dårlig spøk har kostet en ung mann livet. 

Det skriver Huffington Post

En 25-årig mann fra Los Angeles er pågrepet og siktet for å ha foretatt en falsk alarmtelefon som i forrige uke kostet en 28-årig mann livet i Kansas.

Som en dårlig spøk ringte den siktede Tyler Barriss i forrige uke til alarmsentralen og påsto at han nettopp hadde drept faren sin og nå holdt moren og broren som gisler. 

Tyler Barriss ga en adresse til alarmsentralen, og flere patruljer ble sendt avsted til den adressen. Det var et ett problem; adressen i Wichita tilhørte ikke Tyler Barriss, men derimot 28-årige Andrew Finch. 

Da politiet kom frem til adressen, gikk Andrew Finch frem i døråpningen - helt uvitende om hva som foregikk. Da han ble bedt om å gå ut med hendene i været, snudde han seg. 

Det fikk en politimann til å avfyre et skudd som kostet Andrew Finch livet. 

Tyler Barriss blev fredag pågrepet i Los Angeles og siktet for å ha ringt alarmsentralen med falsk informasjon.

Det falske anropet skal angivelig være en del av fenomenet som har fått navnet Swatting, hvor personer har prøvd å lure politiets innsatsstyrke SWAT til å rykke ut til falske anmeldelser.

- På grunn av en ond spøkefugls handling, har en ung mann mistet livet, sier operasjonsleder i Wichita, Troy Livingston.