Far dømt til døden, datter nektes å være sammen med ham for siste gang

29/11/2022 12:53

Sofie

Utland
Foto: Privat
Foto: Privat
Khorry Ramey var bare to år gammel da faren ble dømt til døden.

I dag er hun 19, men ifølge loven er hun for ung til å se faren sin for siste gang på jorden. 

Når Kevin Johnson blir henretter med dødelig injeksjon, nektes datteren hans Khorry Ramey å være vitne til henrettelsen.

Årsaken er at 19 år gamle Khorry er for ung under Missouri delstatslovgivning. 

Faren hennes ble dømt til døden da hun var to år gammel, etter å ha blitt dømt for å ha drept en politimann i Missouri i 2005. Til tross for soning i fengsel har hun utviklet et forhold til faren. 

Hun ønsket å være vitne til henrettelsen, så hun begjærte en føderal domstol om å oppheve loven som satte minimumsalderen for vitner til 21. 

Johnson blir henrettet for drapet på politimannen William McEntee. Johnson, på dette tidspunktet, var på samme alder som datteren er nå.

– Jeg er knust over at jeg ikke vil kunne være sammen med faren min i hans siste øyeblikk. Faren min er den viktigste personen i livet mitt. Han har vært der for meg hele livet, selv om han har vært fengslet, sier Khorry Ramey i en uttalelse som er gjengitt av den britiske avisa the Mirror.

Dommeren erkjente at loven ville påføre Ramey følelsesmessig skade, da hun også har vært vitne til at moren hennes ble drept. Han mente imidlertid at den ikke krenket hennes rettigheter og ønsket ikke at hun skulle være vitne til henrettelsen. 

Bakgrunnen for dødsstraffen var at politibetjent og trebarnsfar William McEntee ble sendt til Johnsons hjem i 2005 for å forkynne en arrestordre etter at han hadde brutt prøvetiden. Da Johnson så politiet komme, gikk han til brorens rom for å vekke 12-åringen som flyktet til naboens hus.

Hans 12 år gamle bror, som hadde en medfødt hjertefeil, fikk et anfall mens han løp. Han døde på sykehuset bare noen timer senere. 

Johnson beskyldte politiet for broren død, og sa at de ikke prøvde å hjelpe ham, og var for opptatt med å lete etter ham. Da Johnson senere konfronterte McEntee, gikk Johnson mot bilen hans og sa: “Du drepte broren min,” før han skjøt betjenten. 

Johnsons advokater anket også henrettelsen. De benekter ikke han skyld, men sier at rasisme spilte en rolle i dødsstraffen. 

Advokaten han forsøkte å oppheve døddstraffen, med henvisning til Johnsons psykiske helseproblemer og hans unge alder da han skjøt politimannen.