FBI advarer: Kriminelle har en ny metode for å kidnappe barn og unge

08/11/2022 15:44

Sofie

Utland
Foto: Shutterstock
Kriminelle har en urovekkende ny metode for å kidnappe barn, sier FBI.

"Det har påvirket skolelivet mitt, vennene mine, familien min," sa en 15 år gammel jente som ble offer for et bortføringsforsøk i 2019, ifølge New York Post.

"Det har hatt en så negativ innvirkning på meg. Overalt hvor jeg går føler jeg meg redd fordi jeg er så mye mer bevisst på omgivelsene mine nå."

Tenåringen sa at hun ofte hadde brukt samkjøringstjenester i New York-området, men sommeren 2019 plukket en Uber-sjåfør henne opp og forsøkte å bortføre henne.

Nassau County District Attorney's Office sa den gang at sjåføren prøvde å tvinge henne til å ta ham med hjem «hvor han hadde til hensikt å overfalle henne seksuelt».

Nå advarer FBI om at det er i ferd med å bli en "trend" og sender ut en oppfordring til folk om å være oppmerksomme.

"Siden begynnelsen av COVID-19-pandemien har myndighetene mottatt en rekke rapporter om samkjøringstjenester som brukes for å lette bortføringen av barn," sa FBI forrige måned i PSA.

Så det er tjenester som Uber og Lyft, hvor folk enkelt kan registrere seg som sjåfør, hvor det har vært tilfeller av forsøk på bortføring, og det er derfor FBI kommer med denne appellen.

FBI pekte spesielt på en hendelse i år der en 16 år gammel Texas-gutt som ba om en Uber-tur ble bortført. Tenåringen hadde bestilt en Uber for en tur på omtrent 20 kilometer i april og ble angivelig tilbudt noe å drikke under turen. Gutten våknet senere samme dag i et hjem 50 kilometer unna bestemmelsesstedet. Han flyktet fra eiendommen til et nærliggende hjem og varslet myndighetene.

Bildedelingstjenester har eksplodert i popularitet det siste tiåret. Selv om Uber og Lyft forbyr personer under 18 år å ha egne kontoer eller sitte på i 'delebiler' uten verge, kommer noen fortsatt rundt reglene ved å bruke en voksens konto.