Felt av eget Instagram-bilde: Hun må være verdens verste romkamerat

02/11/2017 11:00

Anniken Hauge

Utland
Foto: West Hartford Police Department
Foto: West Hartford Police Department
En amerikansk kvinnelig student trakasserte rom-venninnen i så stor grad at hun ikke bare ble utvist fra universitet. Hun ble også pågrepet av politiet og siktet.

Den kvinnelige studenten er nå siktet for hærverk og trakassering av romkameraten, og utvist av University of Hartford i Connecticut i USA. 

Bakgrunnen for siktelsen er at den 18-årige studenten Brianna Brochu, skrøt i sosiale medier om hvordan hun endelig hadde oppnådd det som tilsynelatende hadde vært et etterlengtet mål: Å bli kvitt romkameraten Chennel Rowe som hun refererte til som 'Jamaican Barbie'. 

Videre beskrev hun i detalj hvordan hun blant annet hadde 'puttet Chennel Rowes tannbørste et sted hvor solen aldri skinner' og 'gnidd brukte tamponger over sekken hennes'. 

Den siktede 18-årige tidligere studenten, Brianna Brochu. Foto: West Hartford Police Department

Saken har ledet til en debatt om rasediskriminering og hatkriminalitet, da gjerningskvinnen er hvit, mens offeret hennes er en svart kvinne.

Det skriver New York Times.

 

Stemningen på rommet deres hadde vært dårlig over lengere tid, men Chennel Rowe synes likevel det var vanskelig å sette fingeren på hva det konkret var som ga henne en så dårlig følelse. Til slutt valgte hun å flytte til et annet rom, fordi hun etter eget utsagn følte seg 'uønsket på sitt eget rom.' 

Det fikk den tidligere romkameraten hennes, Brianna Brochu, til å juble på Instagram:

- Etter halvannen måned hvor jeg har spyttet i kokosoljen hennes, puttet muggen dip i hudkremene hennes, gnidd brukte tamponger på sakken hennes, tatt tannbørsten hennes inn steder hvor solen ikke skinner og mye mer, så kan jeg endelig si hadet til 'Jamaican Barbie, stod det i innlegget som senere ble slettet.

Innlegget ble oppdaget av noen venninner av Chennel Rowe, og hun har nå tatt til motmæle og publisert en film på Facebook, hvor hun kritiserer skolen for å fortie saken.

Chennel Rowe forteller i videoen hvordan hun føler seg urettferdig behandlet, og hvordan saken hadde vært annerledes hvis rollene var byttet om - hvis hun som svart var gjerningskvinne og offeret var en hvit kvinne.

Filmen har siden gått viralt, hvor den er sett over en million ganger og har fått 2.400 reaksjoner.

Molly Polk, en talskvinne for universitetet, sier til New York Times at skolen fulgte sine standardprosedyrer og henviste saken til politiet så snart de ble informert om den.

Den 18-årige tidligere studenten Brianna Brochu, er utvist av universitet i Connecticut, og ble onsdag siktet for grov sjikane og hærverk.

Les også: Far fikk sparken etter datteren delte denne iPhone-videoen