Femåring død i ballongulykke: Nå advarer moren andre

12/07/2022 11:59

Emma Sletta

Utland
Karlton Noah Donaghey / Foto: Privat
Karlton Noah Donaghey / Foto: Privat
De er sannsynligvis de færreste barna som ville frata seg en heliumballong på størrelse med seg selv.

Det gjaldt i hvert fall for fem år gamle Karlton Noah Donaghey, som etter en tur med familien på en reisemesse, brakte hjem en gigantisk dinosaurformet heliumballong.

En dag gikk det imidlertid fryktelig galt for den lille gutten. Hans mor, Lisa Donaghey, fant sønnen på gulvet i hjemmet med ballongen over hodet og nakken – antagelig i et forsøk på å klatre inn i ballongen.

"Jeg trakk ballongen av ham og skrek. Som mor visste jeg at han var borte. Han svarte ikke. Han hadde øynene åpne og var blek," sier Lisa Donaghey til Mirror.

Karlton ble innlagt på en intensivavdeling og satt til en respirator, men da femåringen begynte å lide av anfall, måtte legene innrømme seks dager senere at de ikke kunne gjøre mer for å redde Karlton.

– Statistikken hans så ut til å vise bedring, men han hadde massive anfall. De siste anfallene påvirket ham ganske hardt. Han ville ikke være i stand til å fungere, alt ble skadet. Han prøvde å kjempe videre, men jeg visste at han kjempet med litt energi – det tok alt ut av ham, sa Donaghey.

"Slutt å være modig, sov. Jeg klarer meg uten deg, bare lukk øynene og hvil deg. Jeg lovte min lille gutt at det ikke ville knekke meg."

Årsaken til Karltons død antas å være inntak av helium, men ifølge Mirror er det ennå ikke bekreftet av en rettsmedisinsk patolog. Lisa Donaghey vil imidlertid fortsatt advare andre om farene ved helium.

– Det er et giftig stoff som kan ta et liv på få sekunder. Det er veldig farlig. Det har tatt min sønns liv, han ville bare leke, han var en dinosaur. Det kan ta et barns liv, og det kan ta et voksent liv, sier hun.