Fjerner alle begrensninger: Isolasjon ved positiv test er ikke lenger nødvendig

22/02/2022 09:23

Emma

Utland
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Storbritannia følger nå etter Danmark og avskaffer alle koronarestriksjoner, og Storbritannia tar nå enda et skritt mer.

I går, 21. februar, kunngjorde den britiske regjeringen at alle koronarestriksjoner i landet trolig vil bli opphevet mye raskere enn først annonsert, og dette innebærer også isolasjon ved koronainfeksjon.

Det skriver det britiske medie Unilad.

I utgangspunktet hadde Storbritannias regjering kunngjort at restriksjoner i landet ville bli opphevet 24. mars, men nå har landets statsminister Boris Johnson uttalt at restriksjonene allerede vil forsvinne torsdag 24. Februar.

- Det er nå på tide å gå fra å beskytte mennesker med regjeringsinteraksjoner til å bruke vaksiner og behandling som vårt første forsvar, sa statsministeren, og forklarte at koronainfeksjon i fremtiden ikke bør behandles annerledes enn smitte med for eksempel influensa.

«Folk vil bli bedt om å utøve personlig ansvar, akkurat som vi oppfordrer folk som kan ha influensa til å ta hensyn til andre,» forklarte Johnson, samtidig som de insisterte på at folk som kanskje ikke går på jobb eller lignende, bør fortsette å bli oppmuntret hvis de er syke.

Storbritannia har gradvis fjernet restriksjoner som ansiktsmasker den siste måneden, men nå følger det i Danmarks fotspor og fjerner koronarestriksjonene en gang for alle, og de fjerner til og med isolasjonskravet, som forblir hjemme.

I tillegg har Johnson også kunngjort at muligheten for gratis koronatesting vil forsvinne 1. April.

"[...] når vinteren er over og viruset vil spre seg mindre lett, vil vi fullføre gratis symptomatisk og asymptomatisk testing av den generelle befolkningen," sa Johnson, og forklarte at du ikke vil kunne få en gratis test selv om du har symptomer.

I den forbindelse nevnte statsministeren også at det ikke var bærekraftig at landet blant annet har brukt 140 millioner kroner på prøver.

 

Læs også:

Märtha og Durek trakk tilbake bryllupsinvitasjonen Det kommende ekteparet trakk tilbake bryllupsinvitasjonen.
Ektemannen overrasker kona med drømmekjøkken: Reaksjonen hennes knuser hjertet hans Han hadde gledet seg til å vise kona det nye kjøkkenet som han hadde laget selv mens hun var på ferie.