Flere teorier spredte seg etter oppdagelsen av to år gamle Émile: "Det er vanskelig å forestille seg"

02/04/2024 07:00

Mikkel Sletta

Utland
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Er det et uheldig fall? Drap? Et overlagt drap?

Teoriene er mange og florerer bredt etter at skjelettrester av den lille franske gutten Émile er funnet i et område som allerede ble søkt flere ganger i sommer.

Det var en turgåer som gjorde det grufulle funnet lørdag bare noen kilometer fra landsbyen Haut-Vernet, der den lille gutten forsvant sporløst fra 8. juli. 

Funnene – som inkluderer en hodeskalle – ble deretter sendt til DNA-testing, og søndag kunne franske myndigheter offentlig opplyse at det var den savnede gutten.

Det er foreløpig ikke kunngjort noe om mulig dødsårsak.

Men mange spekulerer nå i hva som kan ha skjedd – spesielt fordi hele lokalområdet ble søkt i sommer for å finne ham.

Det brakte også fransk politi forbi området hvor beinrestene nå er funnet.

Marie-Laure Pezant, talskvinne for Gendarmerie Nationale, sa til BFM TV søndag at funnet ble gjort i et område "som allerede hadde blitt inspisert flere ganger " .

På spørsmål om beinene kunne vært savnet da, svarte hun:

"Vi kan potensielt ha oversett dem."

Hun påpeker at områdets terreng gjør at det kan ha blitt oversett.

"Det er en liten mulighet, men den eksisterer," sa Marie-Laure Pezant.

Hun la imidlertid også til at det ikke er noen umiddelbar indikasjon på at beinene var der på tidspunktet for søket.

«Vi må ikke glemme at beinene kan ha blitt avsatt senere. Det kunne ha vært et menneskelig inngrep, et dyr eller værforholdene, forklarte hun til BFM TV søndag.

En ikke navngitt soldat som deltok i søket fortalte også til samme media at funnet skjedde i et område som ifølge lokalbefolkningen kalles 'les 4 chemins'.

— Det er et område som har blitt søkt og finkjemmet mange ganger, forklarer soldaten.

Spør du Jacques-Charles Fombonne, tidligere leder av gendarmeriets nasjonale treningssenter for politi, tror han umiddelbart at liket av den lille gutten kan ha blitt flyttet.

På en måte.

– Gitt ressursene som ble satt inn, er det vanskelig å forestille seg at de (etterforskerne, red.) ville ha oversett liket, selv om det var begravd ganske dypt, sier han til France Bleu .

Oppdagelsen av Émile skjedde to dager etter at den franske påtalemyndigheten tilkalte guttens familie og andre vitner i saken for å gjenskape en form for rekonstruksjon av hele hendelsesforløpet.

Under rekonstruksjonen ble det ifølge BFM TV tilkalt totalt 17 personer i et forsøk på å fastslå handlingene deres de siste øyeblikkene før gutten forsvant.

For France Bleu  anslår Jacques-Charles Fombonne at noen kan ha blitt «skremt» av rekonstruksjonen og derfor forsøkt å kvitte seg med liket.

En annen hypotese, ifølge franske medier, er at beinrestene kan ha blitt flyttet av et dyr fra stedet der de opprinnelig lå.

På grunn av de mange spørsmålene er det ifølge Jacques Morel, general for gendarmeriet og tidligere leder av leteenheten i Versailles, nødvendig å finne hele kroppen – og også helst alle klærne som gutten hadde på seg da han forsvant, som det kan også gi noen spor.

Foreløpig er det dermed fortsatt uklart hva som skjedde med Émile etter at han forsvant.

8. juli hadde han lekt i besteforeldrenes hage i den lille bygda, som nå har vært stengt i en uke – men da de ville hente ham inn, var han borte.

Émiles foreldre reagerte søndag på den triste nyheten om at sønnen deres var funnet død. Det kan du lese mer om i artikkelen HER.