Folk blir gale over kontroversielt Facebook-innlegg: Hjemmeundervisning av barna sine om «flat jord», en gigantisk isvegg og søyler av papp

06/09/2022 07:43

Emma Sletta

Utland
Foto: Facebook / Unilad
Foto: Facebook / Unilad
En opphetet debatt har brutt ut på sosiale medier etter at en såkalt «flat earther» delte et innlegg som forklarte at hans/hennes barn hadde bidratt til å bygge en modell av en flat verden.

I det meste av vår levetid trodde mennesker at jorden var flat, noe som sannsynligvis gir mye mening.

Allerede hundrevis av år før vår tid fant filosofer og forskere som Pythagoras og Parmenides ut, ifølge danmarkshistorien.dk, at jorden må være rund, og selv om dette har vært en stor debatt gjennom tidene, har flere forskere opprettholdt mange hundre år siden at jorden er rund.

I 2022 har vi flere vitenskapelige bevis på at jorden er rund, og vi har til og med et utall bilder av jorden som veldig tydelig beviser at jorden er rund.

Men det er de som fortsetter å tro at jorden er flat som en pannekake - de såkalte "flate jordene". 

Denne gruppen mennesker lever av en konspirasjonsteori om at jorden er flat, at den står på søyler, og at den er avgrenset av en gigantisk vegg av is, og nå har konspirasjonsteorien faktisk vedvart så lenge at konspirasjonsteoretikere har begynt å få barn, som de naturlig lærer at jorden er flat.

Du kan lese dette i et innlegg som ifølge Unilad har blitt delt av en «flat jord» på Facebook, og som siden har skapt stor debatt. 

Barna vurderer å bygge en «isvegg» av leire

I innlegget avslører avsenderen at han eller hun hjemme underviser barna sine, og at et av de viktigste punktene selvfølgelig er å lære dem at jorden er flat og ikke rund.

I to bilder som har blitt delt sammen med innlegget, kan du se at det blant annet er gjort ved hjelp av en hjemmelaget modell som barna selv har bidratt til å lage.

«Vi brukte de to første ukene av skolen på å forstå den flate jorden før vi begynte å se jord i alle lærebøkene våre», skrev innleggets forfatter.

– Her er den hjemmelagde modellen de laget. Jeg bestilte en gjennomsiktig kuppel på Amazon, og de gjorde resten, [de] skisserte til og med et kart på et lysbord [...]. Toalettpapir ruller som jordens søyler. Malte baller av stoff som solen og månen. Selvklebende krystaller som stjerner. Nå diskuterer de om de skal lage en «isvegg» av leire.

Foto: Facebook

Innlegget har blitt delt utallige ganger på Facebook og har skapt stor debatt.

En, for eksempel, kommenterte: "Det er ikke noe håp for oss .... Hver dag er jeg lykkeligere og lykkeligere over at jeg aldri fikk barn."

En annen har skrevet en litt mer voldelig kommentar, som sier: "Skyt disse foreldrene ut i det ytre rom [...]," som en tredjedel har svart: "På den måten kan de se at jorden ikke er flat."