Folk mister kjevene: Vill 'fakta' viser hvor stort Australia egentlig er

24/08/2022 07:46

Emma Sletta

Utland
Foto: Google Maps
Foto: Google Maps
En utrolig sammenligning har etterlatt tusenvis gapende på sosiale medier.

Når du sitter i lille Norge, som har et areal på 385.000 kvadratkilometer, og ser på land som USA, Russland og India, som alle har et område på flere millioner kvadratkilometer, kan du fort glemme at verden er et stort sted.

På vår planet er det rundt 200 land, som er spredt på over ca 510 millioner kvadratkilometer, og du kan derfor finne enorme avstander.

Et av landene der du virkelig kan reise langt uten å føle at du kommer noe sted, er Australia.

Det store landet har et område på mer enn syv millioner kvadratkilometer, men mindre enn to personer bor per kvadratkilometer, noe som betyr at du noen steder i landet kan kjøre veldig langt og lenge uten å møte noen eller noe.

Dette er nøyaktig hva 'Total Nerd' -siden har illustrert med et bilde som har fått tusenvis av brukere på sosiale medier til å miste kjeven. 

Her kan du se to utklipp fra Google Maps, som viser en rute fra London i Storbritannia til Moskva i Russland og fra Perth på vestkysten av Australia til Sydney på Australias østkyst, og sammenligningen av de to avstandene er utrolig.

Foto: Facebook / Total Nerd

Det overrasker mange at det er betydelig lenger mellom de to australske byene enn mellom London og Moskva, som ellers er hele 3000 kilometer fra hverandre.

Avstanden mellom Perth og Sydney er hele 4000 kilometer lang, noe som illustrerer veldig godt hvor stort et land Australia er.

Innlegget med sammenligningen har fått mange reaksjoner og overrasket 'emojis', og hundrevis har delt det sjokkerende 'faktum'.

"Jeg har kjørt den strekningen og kan bekrefte at det er forferdelig," skrev en bruker i kommentarfeltet, og en annen skrev: "Jeg kjørte en gang i fire dager og forlot ikke Queensland."