Foreldrene ble forgiftet og besvimte: Den 9 år gamle datteren tenkte raskt og reddet foreldrene sine

27/10/2022 07:26

Emma

Utland
Foto: Shutterstock.com
9 år gamle Jayline Barbosa Brandão tenkte og handlet lynraskt da foreldrene hennes fikk karbonmonoksidforgiftning i hjemmet deres i Massachusetts, USA.

Jayline lå i sengen da hun hørte faren rope. Hun løp ut for å sjekke hva som skjedde og fant ham hos moren. Moren var bevisstløs.

– Jeg hørte faren min skrike og så at moren min besvimte, sier Jayline.

Da ble faren også offer for den luktfrie og fargeløse gassen, og kollapset.

Uten panikk strakte Jayline seg etter farens telefon. Da hun skjønte at den var låst, holdt hun telefonen opp til farens ansikt for å låse den opp. Da kunne hun ringe nødetatene.

Jayline fant deretter sin 7 år gamle søster i hånden og løp bort til naboen for å få hjelp.

– Hun er så smart. Hvis hun ikke hadde ringt med en gang, vet jeg ikke hva som hadde skjedd, sier en stolt mor, Marcelina Brandão.

Familien hadde vært uten strøm i flere dager, etter en stor en. De hadde lånt en nødgenerator for å kunne bruke de mest nødvendige tingene.

Da nødetatene kom til stedet, ble karbonmonoksidnivået i boligen målrettet. Tallene var svært høye, og langt høyere enn nivåene som trengs for at folk skal dø av det.

Marcelina husker at hun følte seg uvel før hun plutselig besvimte, men sier at hun ikke tenkte så mye på symptomene den gangen.

Jeg trodde det bare var hodepine, og etter 2-3 minutter kollapset jeg.

Etter hendelsen fant familien ut at nødgeneratoren ikke var trygt lokalisert.