Forskere kunngjør: Derfor bør du fryse avføringen din

05/07/2022 08:25

Emma

Utland
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
En gruppe forskere fra Harvard anbefaler at du fryser avføringen din – og det er det en helt spesiell grunn til.

En rekke forskere fra Harvard foreslår, basert på en ny vitenskapelig studie, at du fryser avføringen din i et kryo-kjøleskap.

Ifølge forskerne vil det være mulig å bruke din nåværende, sunne avføring for å helbrede den fremtidige deg, syke deg. 

Det er ifølge Videnskab.dk.

Riktignok er det ikke noe du har hørt om før, men det er faktisk ikke noe nytt. Det tekniske begrepet for det er avføringstransplantasjon, og man har eksistert i flere år.

Spesielt de siste årene har det imidlertid vært fremgang i området, hvor det blant annet har blitt brukt til å behandle COVID-19 og alderdom hos dyr. Det brukes imidlertid også til både armbetennelse og andre sykdommer hos mennesker.

Den siste romanen er at fremover bør det ikke være en heterolog transplantasjon. På den annen side mener forskerne fra Harvard at det bør være en autolog transplantasjon. Det vilt at samme person må være både donor og mottaker.

Årsaken til dette er at det potensielt kan løse problemer som noen ganger oppstår under og etter en avføringstransplantasjon. Som regel er disse problemene forårsaket av det faktum at donorens avføring ikke er kompatibel med mottakerens tarmsystem.

Selvfølgelig reduserer dette risikoen for slike problemer som oppstår hvis giveren og mottakeren er de samme.

Ifølge medforfatter og epidemoolog Scott T. Weiss kan autolog avføringstransplantasjon potensielt behandle autoimmune sykdommer i fremtiden, som inkluderer astma, multippel sklerose, diabetes og til og med hjertesykdom og alderdom.

Derfor kan det absolutt ikke utelukkes at det i fremtiden vil bli gjort mer for å lagre folks avføring i et stort kryo-kjøleskap, slik at man kan bruke det til behandling av ulike sykdommer i fremtiden.

 

 

 

Læs også:

Svært få vet: Dette betyr fargen på kjøkkensvampen Ikke mange er klar over at farge faktisk har en betydning.
Hudlege advarer: Ny hårtrend kan gi livslange konsekvenser Sommerens hårtrend er oppkalt etter skandinaviske kvinner, men du må vurdere hva du gjør med hodebunnen, sier en hudlege.