Første skuddoffer forteller om hendelsen i Field's

06/07/2022 11:08

Emma Sletta

Utland
Presse-fotos.dk
Presse-fotos.dk
Nå forteller den bare 16 år gamle jenta at hun så den 22 år gamle skytte direkte i øynene.

Søndag skjedde det utenkelige. En mann gikk inn i kjøpesenteret Field's, i københavn, og skjøt uskyldige mennesker som gikk rundt i senteret.

Motivet gjenstår å finne ut av, og politiet er fortsatt sparsommelige med informasjon.

Tre personer døde av skuddene. Det er en jente og en gutt på 17 år og en 47 år gammel mann med russisk statsborgerskap som bor i Danmark.

Det opplyste politiinspektør Søren Thomassen i København-politiet på en pressekonferanse mandag klokken 08.00.

Fire personer ble også truffet av skudd under skytingen i Fields.

Dette er to danske statsborgere, en 40 år gammel kvinne og en 19 år gammel kvinne, og to svenske statsborgere, en 50 år gammel mann og en 16 år gammel jente.

Den 16 år gamle jenta sier nå at hun så 22-åringen i øynene.

"Da jeg kom ned rulletrappen, like før et hjørne, følte jeg varme og hørte et smell. Så innså jeg at jeg nettopp hadde blitt truffet. Jeg snudde hodet, og så så jeg gjerningsmannen i noen sekunder," forteller jenta til det svenske medie Kristiansbladet, ifølge B.T.

Videre forteller jenta at hun og en venn var på senteret for å handle før de begge skulle på konsert i Royal Arene for å se Harry Styles' konsert. Det skriver Se og Hør.

Konserten endte dog med å bli avlyst.

"Jeg er knust av københavnerne. Jeg elsker denne byen. Folk er så varme og fulle av kjærlighet. Jeg er knust på grunn av ofrene, familiene deres og alle som er skadet. Jeg er lei for at vi ikke kunne være sammen. Ta vare på hverandre. H," skrev Harry Styles på sin Twitter etter avlysningen.