Fruktcontainer beslaglagt: Inneholdt flere tonn narkotika

05/09/2022 07:54

Emma Sletta

Utland
Foto: Twitter
Foto: Twitter
Costa Ricas politi har gjort et stort beslag.

Daglig gjøres det forsøk på å smugle tonnevis med narkotika rundt om i verden. Spesielt fra Sør-Amerika, hvor det meste av produksjonen av kokain spesielt foregår.

Imidlertid skjer det at politi og tollerne klarer å få tak i store forsendelser, og dette har nettopp skjedd i Costa Rica. Det costaricanske politiet har beslaglagt en fruktbeholder som faktisk var på vei til Belgia.

Den inneholdt ikke mindre enn 2,5 tonn kokain. Det opplyser landets sikkerhetsdepartement på Twitter.

I tillegg til den store mengden kokain, kunne politiet også konfiskere ikke mindre enn 3,1 tonn hash. Totalt er det 5,6 tonn narkotika. Departementet sa ikke om noen mesterhjerner av den store forsendelsen ble pågrepet eller siktet.

Men lastebilsjåføren som fraktet containeren til havnen ble pågrepet kort tid etter beslaget. Dette er ikke første gang en stor forsendelse har blitt fanget i disse delene.

I 2020 konfiskerte costaricanske myndigheter den største mengden narkotika i landets historie da politiet beslagla så mye som 5,8 tonn kokain. Det var også i Moín at det fant sted.

På den tiden skulle stoffet til Nederland. Costa Ricas narkotikapoliti sa den gangen at den beslaglagte kokainen var produsert i Sør-Amerika.

Costa Ricas offentlige sikkerhetsminister, Michael Soto, sa den gang at de fem tonn kokain sannsynligvis ville ha en markedsverdi på rundt 126 millioner euro. Dette tilsvarer i overkant av 930 millioner kroner - det vil si nesten 1 milliard kroner.