Gutt ble bitt 15 ganger i barnehagen - personalet gjorde ingenting

31/08/2017 09:30

Ida Veiden Brakstad

Utland
Det gikk helt galt for svenske Jannica Sjödin sin lille sønn i barnehagen. Moren er rystet over at personalet tilsynelatende ikke grep inn.

Det var et sjokkerende syn som møtte svenske Jannica Sjödin tirsdag kveld da hun skulle gi sin 1,5 år gamle sønn et bad etter en dag i barnehagen i Malmø.

Da Jannica Sjödin tok av den lille gutten klærne viste det seg nemlig at hele hans rygg var dekket av bitemerker.  

Det skriver svenske Aftonbladet.

Jannica Sjödin og mannen hennes tok med sønnen på sykehuset hvor personalet tok bilder og dokumenterte guttens skader. I følge den rystede moren var det i alt 15 bitemerker. Noen av dem var så dype at de hadde dannet sårskorper: 

- Minst 15 bitemerker og halvparten av alle bitemerkene er sår. Det barnet som har bitt sønnen vår har bitt så hardt at det har forårsaket sår, skriver Jannica Sjödin i et Facebook-oppslag hvor hun viser sønnens skader.

- Å se sitt barn bli mishandlet og torturert er det verste marerittet en foreldrer kan oppleve. Jeg har stadig en klump i halsen, og jeg ved ikke om jeg skal gråte eller hva jeg skal gjøre. Det er så blandede følelser. Det føles uvirkelig og sjokkerende, sier Jannica Sjödin til Aftonbladet.

Barnehagens personale hadde ikke gjort moren oppmerksom på skadene da hun hentet sønnen sin. Jannica Sjödin har vanskelig for å forstå hvordan de kunne unngå å oppdage det sønnen hennes ble utsatt for. 

Moren delte bildet av sønnen på Facebook tirsdag kveld. Oppslaget har siden da gått viralt med 17.000 reaksjoner, mer enn 8.300 kommentarer og 8.500 delinger på det populære mediet. Onsdag ettermiddag har Jannica Sjödins lille sønn fortsatt smerter og er helt utrøstelig:

- Han kjemper med smerter og skal trøstes hele tiden. Han vil ikke være alene. Jeg håper han snart får det bedre, sier Jannica Sjödin til Dagens.no.

Hun ønsker at folk skal vite hva som har skjedd og at det bør skje noe i barnehagene rundt omkring.  

Peter Wahlström er utdannelsesleder i kommunens barnehageforvaltning. Han er rystet over bildene av den lille gutten:

- I det her tilfelle har det skjedd mange ting. Det er et stort antall bitt og ingen har sett eller hørt noe. Det er tydelig at noe har gått helt galt. Det er en stor krenkelse som har blitt begått mot barnet, sier Peter Wahlström til Aftonbladet.

Gjennom samtaler med Jannica Sjödin, mannen hennes og barnehagepersonalet som var på jobb tirsdag er man nå i gang med å finne ut nøyaktig hva det var som skjedde og hvordan det kunne gå så galt. 

Du kan lese hele Jannica Sjödins oppslag på Facebook nedenfor.  

Læs også:

Ekspert avslører: Så ofte bør du faktisk dusje Alle har forskjellig syn på hvor ofte man skal dusje. Nå svarer en lege på hvor ofte du faktisk bør dusje
Far fikk sitt livs sjokk: Så baby i vaskemaskinen Det var et sjokk av de sjeldne som en far nylig opplevde da han kom hjem og sjekket den kjørende vaskemaskinen. Han hadde ikke forventet å stirre inn i et par øyne.