Han ble innlagt på sykehus med influensalignende symptomer: Så ble begge bena amputert

03/02/2023

Sofie Hansen

Utland
Foto: GoFundMe
Foto: GoFundMe
Legene så ingen annen mulighet.

Britiske Levi Deweys liv tok en grusom vending bare to dager før hans 21-årsdag. Her måtte begge bena hans amputeres rett under kneet. Levi var blitt alvorlig syk av blodforgiftning og septisk sjokk, og hadde beinet ikke blitt amputert, ville han sannsynligvis ikke vært i live i dag.

Nå, i kjølvannet av den livsendrende prosessen som Levi har vært gjennom, har familien startet en GoFundMe-innsamling i håp om at den vil hjelpe Levi med å starte sitt nye liv.

Frem til 7. desember var Levi en helt vanlig fyr uten problemer. Men etter å ha fått pusteproblemer og influensalignende symptomer, måtte han legges inn på Royal Derby Hospital.

Men Levis tilstand ble ikke bedre – tvert imot. Tilstanden hans ble bare verre og verre til han til slutt måtte settes på respirator.

Legene kunne da konkludere med at han var smittet med en livstruende infeksjon som hadde forårsaket blodforgiftning og var i ferd med å skade organene hans.

Derfor ble han overført til et annet sykehus, hvor legene konkluderte med at han bare ville overleve dersom begge bena ble amputert.

Legene gjennomførte amputasjonen 24. januar 2023, altså bare to dager før hans 21-årsdag. Til tross for den harde sannheten, er Levi full av livsglede.

Ifølge familien opplyser Levi at han rett og slett er glad for at han fikk beholde knærne. Dette vil gjøre det lettere for ham å få proteser på sikt.

Foto: GoFundMe

Læs også:

Bergensbanen stengt: Passasjerer måtte overnatte på toget Bergensbanen og flere fjelloverganger ble stengt på grunnlag av uvær. Passasjerene har overnattet på toget i natt.
Etter ny studie: Forskere kommer med advarsel til personer som sover for lite Sover du for lite? Det kan få store konsekvenser for deg. Hvis du sover mindre enn fem timer om natten, øker det risikoen for en blodpropp.