Han tok arbeidsgiver til retten: Fikk sparken fordi han var 'kjedelig og ikke morsom nok'

28/11/2022 10:25

Emma Sletta

Utland
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
I Frankrike har en sak vakt oppsikt.

Her tok en mann et selskap han pleide å jobbe for til retten etter at han fikk sparken fordi han var både "kjedelig og ikke morsom nok".

Men mannen visste at hvis han skulle bli avskjediget uten rimelig grunn etter eget eller selskapets forhold, var det en urettferdig oppsigelse.

Dermed er det arbeidsgiver som gir og begrunner oppsigelsen. Men da de begrunnet oppsigelsen med at han ikke var morsom nok, ble de tatt til retten.

Og ifølge New York Post har mannen nå vunnet saken.

Saken tok sin toll da mannen, som bare har blitt identifisert som Mr. T, ble ansatt som seniorrådgiver i Paris-firmaet Cubik Partners.

Cubik Partners gjør en dyd av å organisere sprø seminarer og fredagsbarer hver fredag for sine ansatte fordi de ønsker å skape en "morsom og annerledes arbeidsplass".

Men selskapet forventer at ansatte skal delta i festlighetene. Noe som Mr. T ikke ønsket å gjøre.

I løpet av rettssaken kom det frem at de mange hendelsene ofte ender med slag mot baken og hendene på låret, mens andre ble utsatt for å bli kalt forferdelige kallenavn mot sin vilje.

Men som et resultat av hans motvilje ble mannen sparket.

Det var ikke før syv år senere at han fikk rettens ord om at det var et ulovlig grunnlag for oppsigelse, da retten fastslo at selskapets "morokultur" krenket Mr. Ts "grunnleggende rett til verdighet, respekt og privatliv."

Ifølge New York Post er selskapet dømt til å betale 22.000 kroner til Mr. T, som langt fra er fornøyd. I stedet krever han 3,4 millioner kroner.