Heltemodig handling kan ha reddet flere liv: Låste selvmordsbomber inne i bilen og hoppet ut

15/11/2021 12:12

Emma Sletta

Utland
Foto: Youtube
Foto: Youtube
David Perry tenkte raskt og det kan ha reddet flere liv.

En britisk drosjesjåfør fra Liverpool blir hyllet som en helt etter angivelig å ha reddet livet til flere personer ved å låse en selvmordsbomber inne i bilen like før en bombe gikk av.

Det er ifølge flere britiske medier, inkludert Metro og Daily Mail.

Flere kilder beskriver for media hvordan drosjesjåføren David Perry handlet raskt og modig da han oppdaget noe mistenkelig med passasjeren han skulle frakte.

Den mannlige passasjeren som døde i eksplosjonen hadde angivelig bedt om å bli kjørt til Liverpools Anglican Cathedral, hvor britene skulle holde en stor seremoni for å feire våpenhvilen ved slutten av første verdenskrig.

Det viste seg imidlertid at veiene mot katedralen ble blokkert, og passasjeren ba i stedet David Perry om å kjøre han til Liverpool Women's Hospital.

Ifølge en venn av David Perry oppdaget han at passasjeren hadde litt lys festet til klærne sine, som han fumbled rundt med.

Da drosjen nådde sykehuset, skyndte David Perry seg for å hoppe ut og låse bilen med passasjeren inni.

Sekunder senere eksploderte bomben.

David er den heldigste og mest heroiske mannen i Storbritannia. Hvis denne mannen kom inn på sykehuset, vet Gud hva som ville ha skjedd, sier en venn av David Perry.

Siden eksplosjonen har tre menn i 20-årene blitt arrestert og siktet for terrorisme.

Det er ennå ikke avklart om det er et terrorangrep, men politiet undersøker om bomben skulle detoneres under markeringen i landet.

Søndag kveld tvitret Storbritannias statsminister Boris Johnson om eksplosjonen.