Hun drakk 34 gjenstander om dagen: Sjelden sykdom fikk henne på rett kjøl

02/12/2022 09:54

Emma Sletta

Utland
Foto: Instagram
Foto: Instagram
Den sjeldne sykdommen Guillain-Barré syndrom endte opp med å redde livet hennes.

I 2019 ble Mailinn diagnostisert med den sjeldne sykdommen Guillain-Barré syndrom. En sykdom som slår ut av det blå og hvor kroppens immunsystem angriper nervene. Dette resulterer i økende muskelsvakhet og delvis lammelse i kroppen.

Mailinn var 28 år gammel før hun fikk diagnosen og veide 165 kilo. Her lå hun i koma i to måneder.

– Da jeg var syk var det helt forferdelig – men nå er det det beste som kunne ha skjedd meg. Jeg er sikker på at jeg hadde drukket meg i hjel hvis jeg ikke hadde havnet i koma, sier hun til Dagbladet.

Da hun var 21, hadde Mailinn en alkoholavhengighet. Det skjedde etter at hun fikk en depresjon og angst som tok alt initiativ fra henne bortsett fra impulsen til å drikke alkohol. Men sykdommen ble starten på en stor omveltning i livet hennes.

Ifølge NHI vil de fleste som får denne diagnosen oppleve en gradvis bedring. Rundt 60% vil bli helt friske og dermed gjenvinne normal funksjon i bena og armene. Men det kan ofte ta seks til tolv måneder. 

På Instagram har hun tatt med seg 1040 følgere på reisen.

Etter et langt sykehusopphold har det gått mye trening. I dag er hun på beina igjen og har gått ned hele 95 kg.

Etter sykehusoppholdet har ikke Mailinn rørt en dråpe alkohol.

Nå utdanner hun seg til å bli intensivsykepleier, da hun har mye erfaring som kan hjelpe andre.

– Jeg skulle ønske jeg visste hvor godt livet ville bli i den tiden jeg var alkoholiker. Jeg ser på bilder av meg selv fra den tiden og ser håpløsheten i øynene mine. Jeg vil bare gi henne en klem. Hvis jeg hadde en tidsmaskin, ville jeg gå tilbake i tid og si til meg selv: "Her er du. 30 år gammel. Det kommer til å gå bra," sier hun til mediene.