Hun glemte å ta ut tampongen: Legene ble nødt til å amputere benet hennes

18/12/2017 14:37

Anniken Hauge

Utland
Modellen Lauren Wasser ble verdenskjent da hun for noen år siden måtte amputere det ene benet grunnet en tampong. I en video forteller hun detaljert om det dramatiske døgnet.

Den 24-årige modellen Lauren Wasser en vanlig ung kvinne, som levde et godt liv med en karriere som modell.

Det var helt til en skjebnesvanger natt for fem år siden, som senere viste seg å endre hele livet hennes. 

I en ny video publisert av StyleLikeU, forteller den tidligere modellen om et dramatisk døgn som kunne kostet henne alt, og hvordan hun nå har funnet en ny mening med livet.

I 2012 var den britiske modellen hjemme i leiligheten sin og kom på at hun var tom for tamponger. Hun gikk ned på kiosken og kjøpte en ny pakke, og fikk skiftet tampong da hun kom hjem. 

En relativt rutinemessig handling for alle kvinner under menstruasjonen, viste seg dog etter noen timer å gi den unge kvinnen komplikasjoner.

Hun bestemte seg for å dra på en fest selv om hun følte seg litt dårlig, men bestemte seg relativt fort for å dra hjem igjen. Vel hjemme stupte hun ned i senga, og hørte ingen av de mange anropene som kom inn fra både venner og en bekymret mor.

Første neste morgen våknet hun brått, blant annet av at den blinde hunden hennes bjeffet høyt og hoppet opp på brystet hennes.  

- Jeg hørte at noen banket på døren og ropte: Politi, politi, åpne døren, forteller hun i videoen.

Moren hennes hadde blitt så bekymret at hun hadde alarmert politiet.

Politiet konstaterte at Wasser så veldig syk og ba henne ringe moren. Hun ladet derfor opp telefonen, ringte moren, og avtale med henne at hun skulle ringe henne igjen dagen etter.

Men heller ikke dagen etter fikk moren tak i datteren. Og atter en gang måtte politiet rykke ut. Denne gangen var det nesten for sent:

- Det tok dem nesten 30 minutter å komme inn i leiligheten. De fant meg på badegulvet med hodet ned, forteller Lauren Wasser, som hadde fått et hjerteinfarkt og hadde skyhøy feber da politiet fant henne. Nyrene hennes var dessuten i ferd med å svikte.

Hun ble deretter fraktet til sykehuset, hvor legene etter en stund fikk konstatert at den ellers friske jenta hadde blitt av 'tampongsyke', også kjent som Toxic Shock Syndrome (TSS), da tampongen hun fortsatte hadde i var infisert med bakterier som forårsaker TSS.

Litt etter litt begynte Lauren Wasser å respondere på medisinen, men det ene benet hennes sto dessverre ikke til å redde. Selv om det var nødvendig, så husker hun godt hvor vondt det var å godkjenne at legene fjernet det ene benet.

Livet med et kunstig ben var tøft for i starten, men med tiden har hun lært å akseptere det, og også funnet ut at hun nå er blitt et bedre og mer reflektert menneske i ettertid av amputasjonen.

I tillegg til å fortsatt jobbe som modell, holder Laures Wasser i dag foredrag om hva som kan skje ved bruk av tamponger hvis man ikke skifter de i tide.

Les også: Derfor må du aldri gi Ibux til små barn med vannkopper: Isak på 11 måneder mistet nesten livet