Hun tjente en formue på å selge lettkledde bilder: Fikk sjokk da hun fikk skatteregningen

25/07/2023 06:30

Sofie

Utland
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Kalia Smith har hatt stor suksess med å selge heftige bilder. Dette har nå ført med seg en stor skatteregning.

En modell som lever av å selge rasende bilder på nettet ble sjokkert over å se skatteregningen hennes.

Kalia Smith har stor suksess med å selge både bilder og videoer av rasende karakter. Derfor tjener hun også store summer på det. Dette er skrevet av Daily Star.

Dette har gjort at hun ikke har fått utbetalt det hun skal i skatt. Derfor har hun fått en skatteregning som utvilsomt vil merkes på bankkontoen hennes.

Dette har hun avslørt selv i en video på TikTok, der hun forteller at hun har mottatt en regning fra den australske skattetjenesten på 15.000 australske dollar. Dette tilsvarer cirka 101 685 norske kroner.

Foto: Tiktok

Den 21 år gamle Kalia har ikke opplyst hva hun har tjent totalt på bildene sine. Tilsynelatende har hun tjent nok til at hun har måttet betale etterskudd. Og det er hun ikke helt fornøyd med.

"Når du er fattig, må du nesten få penger tilbake i skatt hver gang, og det pleide jeg å få. I fjor fikk jeg 500 dollar (2.250 kroner) tilbake," sier hun i videoen sin.

"Men i år kommer jeg til å betale nesten 15 000 dollar. Jeg har aldri betalt så mye for noe i mitt liv, bortsett fra bilen min."

"Det er en skummel ting å gjøre, men da må jeg minne meg selv på at jeg også tjener mer penger. Derfor følte jeg meg ikke dårlig med det. Jeg skulle bare ønske jeg visste mer om skatt og økonomi."

"Jeg har funnet en regnskapsfører som har spesialisert seg på denne typen ting. Så jeg tror det er på plass nå."

I kommentarfeltet er det flere seere som har gitt uttrykk for at de ikke er helt fornøyd med hennes utlysning. Flere har påpekt at pengene ikke er «donasjoner», men snarere reell inntekt.

Derfor må hun naturligvis betale skatt av dem. «Voks opp, bli utdannet og betal din del», skrev en bruker blant annet.

«Fortell meg at du aldri har hatt jobb uten å fortelle meg at du aldri har hatt jobb», skrev en annen.

I følge den offisielle skattesatsen i Australia må alle som tjener over $120 000 betale rundt 32,5 % i skatt.