Hund smittet med apekopper: Nå kommer forskere med samtalen

16/08/2022 14:24

Emma Sletta

Utland
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
En hund har blitt smittet med apekopper.

I løpet av 2022 har flere land sett en økende infeksjon med viruset apekopper. Mye av infeksjonen har vist seg å stamme fra ulike pride-arrangementer på Gran Canaria.

Viruset overføres hovedsakelig gjennom svært nær fysisk kontakt - vanligvis sex. Men mindre kan også gjøre det, for nå har en hund blitt smittet med apekopper. Hunden hadde sovet i samme seng som eieren i hjemmet i Frankrike, og har nå fått apekopper.

Angivelig hunden det første kjæledyret som har blitt smittet med apekopper. Derfor etterlyser forskere nå et større blikk på behovet for å isolere kjæledyr fra personer som er smittet med apekopper.

Hundens eier dro til sykehuset 10. juni etter at synlige sår dukket opp på kroppen. Mindre enn to uker senere viste hunden symptomer som lesjoner i magen før det ble bekreftet av forskere ved Sorbonne University at den også hadde apekopper.

"Våre funn bør føre til en debatt om behovet for å isolere kjæledyr fra apekopper viruspositive individer", skrev forskerne i rapporten, ifølge Sky News.

– Vi etterlyser videre studier av sekundære overføringer via kjæledyr.

Eierne hadde fortsatt å la hunden sove med dem etter å ha blitt smittet - men hadde "vært forsiktig" for å forhindre at hunden hadde kontakt med andre hunder eller mennesker.

Det har vært mer enn 31 400 bekreftede tilfeller over hele verden av apekopper i år i rundt 80 land.