Isabella er allergisk mot vann: "Folk tror jeg lyver"

15/09/2022 08:15

Emma Sletta

Utland
Foto: Privat
Foto: Privat
Det er mange typer allergier som folk ikke vil bli påvirket av, men allergien mot vann må fortsatt være en av de verste.

Det er slitsomt å ha en slags allergi. Enten det er høysnue, pollen eller allergier mot kjæledyr, gjør det bare livet ditt vanskeligere i visse perioder.

Imidlertid vil en pollenallergiker føle seg veldig heldig sammenlignet med noen av de andre typer allergi som eksisterer i verden. For to uker siden skrev vi om en ung jente fra USA som er allergisk mot vann, og hun får og feber hvis hun gråter eller svetter.

Nå blir en annen jente med en lignende allergi. Det er den 24 år gamle svenske jenta Isabella som først oppdaget allergien etter et bad da hun var 12 år gammel.

Etter et bad begynte hun å få på kroppen, og det skjedde flere ganger. Hun spøkte med faren sin om at hun sannsynligvis var allergisk mot vann, men det viste seg faktisk å være sant.

Blir reflektert når hun gråter

Isabella Hambe, som er programleder for den svenske radiokanalen P3, har ikke klart å gjøre mye for å stoppe allergien.

Hun forteller svenske medier Expressen at hun får i ansiktet og kroppen hvis hun begynner å gråte.

Livet hennes har blitt veldig påvirket av det, og på skolen fikk hun faktisk en veldig spesiell hjelp som tillot henne å komme for sent til skolen hvis det regnet.

Hun forteller svenske medier at når hun snakker om allergien sin, er det svært sjelden at folk tror henne.

De stiller motspørsmål som: 'Men du vet at kroppen din består av 70% vann? "Hvordan kan du da drikke vannet?" "Hvordan kan du være allergisk mot deg selv?" og lignende spørsmål sier hun.

Så langt det er mulig prøver Isabella å leve et normalt liv til tross for allergiene sine, og hun deltok derfor også i den svenske versjonen av Paradise Hotel.

Under oppholdet sier hun at det faktisk var første gang hun ble bedre, og hun mistenker at det var den store mengden vitamin D fra solens stråler som gjorde det.