Jaktet og skjøt truede dyr: Så ble han selv likvidert

22/07/2022 11:29

Emma Sletta

Utland
Riaan Naude / Foto: Facebook / Ladbible
Riaan Naude / Foto: Facebook / Ladbible
En mann er brutalt drept, men likevel sviner flere personer han til på Facebook.

55 år gamle Riaan Naude står bak selskapet 'Pro Hunt Africa', som tar jaktturister på guidede jaktturer i Afrikas savanne, hvor du kan skyte alt fra sjiraffer og sebraer til løver og elefanter.

Naudes selskap tar for eksempel $ 1,500 (11.250 kroner) for å drepe en sjiraff eller $ 2,500 (18.750 kroner) for å jakte krokodiller, og ryktene er at selskapet også tillater jakt på truede dyr.

Dette har gjort Naude og hans selskap ekstremt upopulære i mange kretser og blant dyrevelferdsorganisasjoner, men om det er dette som er skylden for at hans nå er død, er ikke kjent.

Faktum er imidlertid at den 55 år gamle mannen ble brutalt likvidert her om dagen, da han tilsynelatende var på vei for å jakte.

Det skriver Ladbible.

Ifølge flere medier brøt bilen hans sammen mens han var på vei på jakt, og ukjente overfallsmenn kom deretter til åstedet og skjøt ham på nært hold i hodet, hvoretter han mistet livet umiddelbart.

"Mannen [Naude] lå med ansiktet opp og det var blod på hodet og ansiktet hans," sier en lokal offiser ved navn Mamphaswa Seabi til afrikanske medier.

Han har også forklart at politiet i bilen fant ting som tydet på at Naude skulle på jakt. Inkludert to rifler, ammunisjon, klær og vann.

"Motivet for angrepet og [det] påfølgende drapet er foreløpig ukjent," sa Seabi.

Drapet etterforskes fortsatt, og politiet har ikke bekreftet noe mer enn at det skjedde, men flere medier sier at en eller flere personer i en hvit Nissan-bil ankom åstedet, skjøt Naude i hodet på kloss hold og flyktet bort.

Ifølge New York Post hørte en lokal storfeherder skuddet og så den hvite Nissan flykte fra åstedet.

Ifølge «The Heritage Protection Group» leter politiet nå etter to mistenkte.

Ingen medlidenhet

Selv om Naude ble brutalt drept, flyter ikke selskapets Facebook-side akkurat fremover med kjærlige eulogier.

Tvert imot har flere brukt anledningen til å uttrykke sitt hat mot den 55 år gamle mannen.

Man har dermed skrevet: "Karma is a bitch," mens en annen også har skrevet: "utstopp han og heng han på veggen, si appelsin."

En tredje merket den avdøde jegeren som en "sadist".