Jente født på sykeguset med to overkropper, fire armer og fire bein

28/06/2017 09:30

Ida Veiden Brakstad

Utland
En jente i India har blitt født med to overkropper, fire armer og fire bein. Livet hennes sto ikke til å redde.

Det var et ekstremt sjeldent syn som ventet det spente nybakte foreldreparet etter at moren hadde gitt fødsel til en datter på et sykehus i byen Lakhisarai i provinsen Bihar i India. 

I stedet for ti tær og ti fingre var den lille underutviklede jenta født med to separate overkropper og hadde dermed fire armer og fire føtter, skriver Mirror

Den ekstremt sjeldne lidelsen kaldes polymeli og er en medfødt deformitet hvor to sammenvokste tvillinger ikke celledeler korrekt under fosterdannelsen, men vokser sammen i morens livmor under graviditeten. 

- Vi tok oss godt av henne (datteren, red.) under graviditeten, og vi håbet å kunne by en vellutviklet datter velkommen. Men skjebnen hadde andre planer for oss, sier faren Suresh Saw til Mirror.  

Foto: Swns/Polfoto

Foto: Swns/Polfoto

Kort etter fødselen ble den lille jentas tilstand raskt kritisk, og hun ble kjørt til akuttavdelingen, men mistet livet kort etter fødslen. 

Da folk fikk høre om den lille jentas fødsel samlet en folkemengde seg straks utenfor sykhuset i håp om å se den helt spesielle jenten.
Moren fikk et kjempesjokk ved fødselen, men mener datteren befinner seg et bedre sted nå.

Foto: Swns/Polfoto

- Jeg tror at det som skjedde var for det beste. Skulle min datter ha levd med så store handikap, så ville hver dag ha vært en lidelse, sier moren Savita Devi til avisen. 

Forskere trenger store mengder avføring: Få 250 kroner for hver bæsj