Jordmor dro så voldsomt i barn under fødsel at hodet ble revet av

28/12/2017 16:15

Anniken Hauge

Utland
Leger dro for hardt i en babys hode under en fødsel. Kroppen kom ut, men det gjorde ikke hodet.

Legene på sykehuset i Tartagal nordvest i Argentina sto nylig overfor en vanskelig fødsel.

Den 30-årige Reina Natalia Valazquez var bare 22 uker på vei da hun fikk veer på mandag.

I ambulansen vurderte legene om gutten var så liten at han kunne fødes ved naturlig fødsel, selv om han lå feil og kroppen sannsynligvis ville komme ut før hodet. 

Det skriver Daily Mail.

Ifølge sykehuset satte guttens hode seg allikevel fast i morens livmorhals under fødselen.

Faren hadde gått for å kjøpe bleier i mellomtiden, og da han kom tilbake så han legene holde hans nyfødte gutts kropp uten hode.

- Vi vet ikke om det var en lege eller en jordmor som bestemte seg for å dra i babyens kropp, forteller den ulykkelige moren.

Ifølge sykehus-direktøren, Jose Fernandez, fravalgte legene en keisersnittfødsel ettersom moren da allerede hadde en åpnng på 11 centimeter:

- Babyen lå feil slik at kroppen kom ut først. Da moren skulle presse ut hodet, fikk hun kramper i livmoren. Da legene prøvde å frigjøre hodet, løsrev det seg fra halsen istedet, og babyen ble dermed halshugget, forklarer Jose Fernandez.

Meningen var deretter at hodet skulle ut ved et keisersnitt, men før prosedyren ble igangsatt, hadde moren allerede født hodet naturlig.

Babyen ble deretter levert til de ulykkelige foreldrene i en hvit boks. De valgte deretter å ta med boksen hjem til familien.

Det er nå igangsatt en større etterforskning for å klargjøre hva som skjedde og hvem som kan stilles til ansvar. 

Læs også:

Legg det under jordbærplanten din: Da får du sommerens beste avling Det er en vanlig frustrasjon blant jordbærdyrkere å se rikelig blomstring uten at innhøstingen følger etter.
Dette er hva vitenskapen sier om å spise en banan til frokost Selv om det ikke er ideelt som et første måltid, kan det være fordelaktig å spise en banan før frokost eller som en del av en balansert frokost.