Jordskred dreper 24 personer

02/02/2022 15:01

Emma Sletta

Utland
Foto: Stringer/Reuters/Ritzau Scanpix
Foto: Stringer/Reuters/Ritzau Scanpix
Gjørme og regn har skapt store problemer.

I hovedstaden Quito har en regn-svekket åsside kollapset og feid over hus og en idrettsbane, og drept minst 24 personer, har byens tjenestemenn sagt.

Quitos sikkerhetsavdeling sa også tirsdag at 32 personer ble skadet og åtte hus hadde kollapset med flere skadde.

Naboer sluttet seg til redningsarbeidere i jakten på overlevende etter katastrofen, som rammet etter nesten 24 timer med nedbør.

Stormen hamret utenfor da Imelda Pacheco sa at hun la merke til at huset hennes beveget seg som om et jordskjelv hadde rammet.

Plutselig begynte vann og bergarter å strømme inn gjennom dører og vinduer, og hun flyktet før bygningen ble ødelagt.

" Jeg hadde knapt tid til å ta tak i hånden til min fire år gamle sønn, og jeg løp til trappen, til terrassen. Plutselig forsvant veggene foran og på siden, sier hun, ifølge Guardian, og legger til:

«Vi ropte til naboene i første etasje, men vannet bar mor og datter bort,» sa hun mens hun sto foran ruinene av hjemmet sitt. Jeg trodde jeg skulle dø med sønnen min. Jeg klemte ham sterkt og vi ristet, tror jeg, på grunn av kulden og frykten. Vi overlevde knapt."

Bølger av gjørme, omtrent tre meter høye, bortførte kjøretøy, motorsykler, søppelkasser og annet rusk i nabolagene La Gasca og La Comuna under bakkene i Ruco Pinchincha Mountain.

Da redningsaksjonen begynte, oppfordret politiet til taushet slik at skrikene til de som ble tatt kunne høres.

Quitos ordfører, Santiago Guarderas, sa at det intense regnet hadde mettet bakken og utløst skredet.

Mindre bølger av gjørmete vann fortsatte tirsdag morgen å strømme ned forbi beboere som prøvde å flytte steiner, trestammer og rusk.

En veltet taxi og andre kjøretøy ble delvis begravet i gjørme på en idrettsbane.

"Jeg har mistet alt. Jeg har ikke noe. Alt er over, sier 65 år gamle Laura Quiñónez, som sto ved siden av en ambulanse da naboene forsøkte å hente gjenstander fra sitt ødelagte hjem.