Julie ble sperret inne av foreldrene: 44 år senere fikk hun sin hevn

15/03/2023

Emma Sletta

Utland
Foto: Privat
Foto: Privat
44 år senere fikk hun på mange måter sin hevn.

Du må spole tiden langt - spesielt 1963 - for å bli kjent med den blonde skjønnheten Julie Mannix fra Philadelphia i USA.

Og Julie hadde mistet hjertet sitt til en mann som het Frank.

Men det var et problem.

Han ble ikke ansett som god nok for Julies velstående familie - men det holdt henne ikke tilbake.

Julie hadde ben i nesen, og under en kontroll oppdaget en gynekolog at Julie var gravid.

Gynekologen la ikke skjul på at Julies mor burde vite det i stedet for Julie selv, så Julies mor delte nyheten for seg selv.

Og å ha barn utenfor ekteskap var uakseptabelt på den tiden, og Julies familie la ikke fingrene imellom om å fjerne babyen, uansett hva det kostet.

Det skriver LittleThings.

Og til tross for at det var ulovlig å ta abort på den tiden, tok Julies foreldre ekstreme grep.

De kalte henne «alvorlig deprimert», så hun ble innlagt på en psykiatrisk avdeling der abort kunne utføres lovlig.

Men da Julie nektet abort, plasserte foreldrene henne på psykiatrisk sykehus i seks måneder – og her måtte hun bli til fødselen begynte.

19. april 1964 fødte Julie babyen Aimee, men det var bare en kort stund at hun fikk lov til å se henne før hun ble tvunget til å signere adopsjonspapirer og gi opp retten til å være Aimees mor.

Julie prøvde å kontakte katolske veldedighetsorganisasjoner for å finne ut hvordan det gikk med Aimee de neste årene, men ble fortalt at hun ikke hadde rett til noen informasjon.

Og alt hun kunne gjøre var å be om at Aimee skulle være på et bra sted.

Forrådt og traumatisert av sin egen familie, forlot Julie den psykiatriske avdelingen og flyttet til New York City, hvor hun ble skuespillerinne.

Hun og Frank giftet seg også i 1965.

Og det var ikke før Kathleen, som hadde fått en navneendring fra Aimee, fødte sine egne barn at hun bestemte seg for å finne sin biologiske mor.

Og Kathleen fant raskt sin mor, og kort tid etter skrev hun et brev til Frank og Julie. Et brev som senere førte til ukentlige samtaler mellom den blandede familien.

"Jeg hadde aldri forestilt meg at jeg ville føle meg som en datter igjen, og likevel er jeg her, elsket av to sterke og kloke foreldre som bekymrer seg når barna mine er syke og som ringer meg ofte og konstant uten spesiell grunn," skrev Kathleen i en artikkel for Redbook Magazine.

Så til tross for foreldrenes grusomme forsøk på å holde dem fra hverandre for over 40 år siden, føler Julie, Frank og Kathleen at de aldri har blitt skilt.

Læs også:

Bergensbanen stengt: Passasjerer måtte overnatte på toget Bergensbanen og flere fjelloverganger ble stengt på grunnlag av uvær. Passasjerene har overnattet på toget i natt.
Etter ny studie: Forskere kommer med advarsel til personer som sover for lite Sover du for lite? Det kan få store konsekvenser for deg. Hvis du sover mindre enn fem timer om natten, øker det risikoen for en blodpropp.